CAN Brasov

Persoane fizice


Twitter

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcţioneze până la 2% din impozitul pe venitul net anual datorat statului către o entitate nonprofit (fundaţie sau asociaţie) care se înfiinţează şi funcţionează în conformitate cu legea.

Direcţionarea a 2% din impozitul pe venit  este un mod rapid şi uşor prin care dumneavoastră vă puteţi asigura că o parte din taxele pe care le plătiţi statului sunt folosite pentru ajutorarea unor oameni aflaţi în dificultate. Pe lângă acestea, nu vă costă nimic!

 Cum puteţi redirecţiona cei 2%?

1. Completaţi  Formularul 230 sau dacă obţineţi, pe lângă salariu şi alte venituri, veţi completa Formularul 200. Ambele formulare se găsesc la administraţia financiară de domiciliu sau pe site-ul organizaţiei de care sunteţi interesat. Le puteţi descărca şi de pe www.doilasuta.ro.

2. Formularele pot fi depuse personal la administraţia financiară de domiciliu sau pot fi trimise prin poştă . De regulă însă organizaţia pe care doriţi să o sprijiniţi se ocupă de colectarea tuturor formularelor şi de trimiterea lor a administraţia financiară.

3. Termenul legal pentru depunerea declaraţiilor de venit este 25 mai 2015!

Ești aici: Acasă Vreau să ajut Persoane fizice