CAN Brasov

Workshop internațional de terapie 3C


Twitter

workshop 3CAsociația Rază de Speranță vă invită vineri, 22 ianuarie, la un workshop de terapie 3C (Coordonare. Concentrare. Conștientizare), susținut de Paul Cojocaru, fondatorul acestei metode de recuperare pentru copiii cu TSA. Este vorba de primul workshop internațional pe această temă organizat în țara noastră, la care și-au anunțat participarea reprezentanți ai diferitelor organizații de profil din Macedonia și Republica Moldova.

Terapia 3C pornește de la ideea optimistă că în fiecare copil autist există, în stare latentă potențialul unui copil tiăic (celelalte tehnici terapeutice care au succes în recuperarea copiilor cu TSA o demonstrează din plin). Terapia 3C oferă o alternativă, o nouă metodă de a trezi la viață acest potențial, de a reda copilul autist lumii celor tipici – sau, cel puțin, de a-l aduce cât mai aproape de aceasta. Terapia 3C nu se află în contradicție cu niciuna din terapiile utilizate în prezent în recuperarea autismului. Un alt aspect important este ca terapia 3C nu substituie logopedia sau terapia comportamentală care vizează deprinderea de abilități practice specifice.

Un mare avantaj al terapiei 3C este acela că este ieftină și ușor de aplicat, nu necesita personal specializat, materiale didactice costisitoare sau spatii specifice, fiind accesibilă și familiilor cu situații financiare modeste. ABA, alături de celelalte forme de terapie pentru autism utilizate în prezent la noi în țară sunt perfect compatibile cu terapia prin sport, iar aplicarea lor simultană nu face decât să amplifice rezultatele obținute.

Cost de paricipare: 80 lei pentru părinți, 180 lei pentru specialiști. Fiecare participant va primi diplomă de inițiere în terapia 3C.

Structura workshop-ului: 2 ore activitate practică, 3 ore teorie.

Workshop-ul va avea loc vineri, 22 ianuarie, în intervalul 14.00-20.00, la sediul Școlii Prems – str. 13 Decembrie, nr. 94.

Pentru detalii și înscrieri: www.razadesperantabrasov.ro ,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Președinte Asociația "Rază de Speranță" - Diana Niță – tel. 0746.046.466

Pentru informaţii suplimentare: Diana Bjoza, Coordonator PR Asociația "Rază de Speranță"

Tel. 0757.015.806, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ești aici: Acasă Ştiri Workshop internațional de terapie 3C