Asociația Atipic

logo atipic mic
Adresa: Str. Măcieșului, nr. 2, Brașov
Telefon: 0745 664 268, 0733 251 013 
E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Facebook: Asociația Atipic Brașov

Prezentare:

Asociația Atipic Brașov este o asociație ce activează în domeniul social, fiind prima asociație de profilAsociația Atipic Brașov este o asociație ce activează în domeniul social, fiind prima asociație de profildin Brașov înființată de specialiști în domeniu.

Obiective:

 • Integrarea socială a tuturor beneficiarilor noștri. Toate eforturile depuse de echipa Asociației Atipic Brașov vor fi dedicate părinților ce le solicită ajutorul, pentru recuperarea cât mai rapidă și completă a copiilor lor.
 • Stabilirea unei relații strânse de colaborare între terapeut – părinte – copil, lucru ce se va realiza prin întâlniri periodice cu părinții și transmiterea unorinformări cu privire la evoluția copilului din punct de vedere psihologic, social și în toate celelalte arii în care copilul este implicat.

Beneficiari:

 • Copiii diagnosticați cu tulburare de spectru autist și toată aria de afecțiunicopiii diagnosticați cu tulburare de spectru autist și toată aria de afecțiunineuro-psihice, cât și copiii cu deficiențe motrice.

Servicii sau produse prin care se face fundraising.

 • Acțiuni de voluntariat prin care tineri și adulți dedicați se alătură cauzei asociației noastre și ajută la susținerea ei, prin activități benefice copiilor, direct sau indirect, din cadrul organizației, contribuind astfel la atingerea obiectivelor, și de asemenea prin strângeri de fonduri sau orice fel de alte materiale ce vor susține implementarea programelor terapeutice. 
 • Evenimente caritabile prin care, datorită generozității persoanelor participante, ce contribuie cu diverse sume de bani sau donații de obiecte, luând parte la programul prezentat și informându-se despre cauza susținută de Asociația Atipic Brașov, ajută în mod direct la realizarea obiectivelor din cadrul organizației.
 • Sponorizări sau donații din partea firmelor sau persoanelor ce înțeleg beneficiile oferite copiilor cu CES din cadrul asociației, dar și necesitatea și dorința nemărginită a părinților afectați de a-și vedea copiii integrați social, independenți și fericiți.
 • Redirecționarea de către PFA-uri, salariați sau pensionari a 2% din impozitul pe venit pentru susținerea cauzei pentru care asociația militează.

 

Descriere servicii/produse/evenimente  

Misiunea noastră este aceea de a sprijini, prin toate mijloacele și cunoștințele acumulate în anii de experiență, recuperarea și integrarea socială a copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare prin:

 • Programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie pentru copii
 • Programe de consiliere și training pentru părinți și cadre didactice
 • Programe de formare a specialiștilor implicați în terapia copiilor
 • Programe de integrare socială pentru copii și adolescenți
 • Deschiderea dialogului cu tot mai multe grupuri sociale și profesionale, pentru a-i ajuta să înțeleagă cum pot contribui la evoluția copiilor cu tulburări de dezvoltare sau de spectru autist.

Conducere:

 • Adina Maria Alecu - Președinte 

Free Joomla! template by L.THEME