CAN Brasov

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională (ADDIP)


Twitter
 logo addip

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare       Profesională (ADDIP)

                                                                                            

Adresa: Șirul Livezii,nr.3, ap.4, Brașov
Telefon: 0268 413101, 0754 049 636
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.addip.ro

Pagina Facebook  și  Profilul Facebook.

Începând cu 2007, Asociația Addip s-a focalizat pe a sprijini și a ajuta tinerii din centrele de plasament în ceea ce presupune dezvoltarea lor personală şi pregătirea pentru ceea ce înseamnă viața post – instituționalizare. Acum activitățile ADDIP merg în două direcții:

  • activitatea principală orientată către tinerii din centrele de plasament aceasta incluzând (programe de dezvoltare personală, integrare socială și integrare profesională)
  • a doua direcție este formată din activități de dezvoltare personală și profesională (coaching individual, grupuri de dezvoltare personală, training-uri, team-building), destinată oricărei persoane interesate de acest domeniu, aceasta fiind și o modalitate prin care ne autofinanțăm.

Asociația ADDIP, se ghidează după un motto plin de semnificație și emoție, "Implicarea înseamnă șansă!"Probabil vă întrebați de ce? Costi Filote director ADDIP și Rădoi Mădălina, asistent social, sunt de părere că implicarea totală, bazată pe susținere, fermitate, și dezvoltarea unei relații de încredere și prietenie conduce la integrarea socio-profesională a tânărului și este o șansă în plus ca el să aivă succes.

În decursul celor șapte ani de activitate, am investit timp, energie, speranță și multă muncă pentru a ajuta tineri să prindă curaj și dorință de a se autodepăși. Iar prima generație de tineri cu care am început să lucrăm sunt acum adulți, mulți dintre ei absolvenți de studii superioare care au reușit cu succes să se integreze atât social cât și profesional. Vă puteți imagina un tânăr de la Casa de Copii, care în ciuda ignoranței, durerii, neputinței, a terminat facultatea ca șef de promoție iar acum lucrează într-o companie cu renume din Brașov? Noi ne-am imaginat din primul moment în care am ales să investim în dezvoltarea lor iar rezultatele sunt cu adevărat cele așteptate. Important este să dai o șansă, să ajuți tânărul să își realizeze potențialul și să îl exploateze la maxim.

Momentan asociația noastră, derulează proiectul "Adolescența... cum îi fac față?"- beneficiarii acestui proiect fiind un număr de 20 tineri instituționalizați, din centrele de plasament „Casa Ioana" Rupea și „Aurora" Codlea. Proiectul include activități formale și informale care au scopul de a dezbate problemele adolescenței și de ajuta tineri să găsească strategiile eficiente prin care să facă față cu brio acestor provocări.  Al doilea proiect în derulare este "Destinat pentru Succes", un program complex de dezvoltare personală și profesională, care se adresează oricărei persoane interesată de aceste domenii.

Servicii acreditate :- Serviciu social specializat de sprijin și orientare pentru integrarea, readaptarea și reeducarea socio-profesională. Conform O.G. nr. 68/2003, art. 3.4, alin. (2), lit. f): Serviciu de consiliere și orientare socio-profesionala (COSP) a tinerilor care părăsesc/au părăsit sistemul de protecție socială.

Conducere:

  • Constantin Filote - Președinte
  • Eva Nagy - Manager proiect
  • Mădălina Rădoi - Asistent social

Noutăți articole:j

Direcționează 2% din impozitul pe venit către Asociația ADDIP! Descarcă formular aici.

Ești aici: Acasă Ştiri Ong-uri Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională (ADDIP)