Bazarul cu Lucruri Gratis la Brașov
În Ziua Fără Cumpărături (BuyNothingDay), oameni din toată lumea vor protesta împotriva consumerismului. În ziua de 24 noiembrie putem să lăsăm banii acasă și să ne întâlnim la Bazarul cu Lucruri Gratis, unde veți putea să aduceți obiectele pe care nu le mai folosiți și să vă alegeți complet gratuit orice lucru de care aveți nevoie.
Fără bani, fără schimburi, fără negocieri. Totul Gratuit!
- Sâmbătă, 24 noiembrie
- Între 13:00-16:00
- Str. Aurel Vlaicu, nr 26B (fosta Şcoală Generală nr. 24), Brașov
Bazarul, organizat cu ajutorul voluntarilor, este o întâlnire a comunității locale în care participanții aduc și oferă complet gratuit: produse în stare de funcționare, servicii, bună dispoziție, discuții, prietenie, jocuri, și orice alte lucruri care pot fi împărtășite într-o comunitate. De ce?
- Învățăm să prețuim lucrurile pentru utilitatea lor, și nu pentru valoarea lor bănească sau de dragul de a le deține.
- Prelungim viața produselor pe care nu le mai folosim, dăruindu-le altora care au nevoie de ele.
- Contribuim la reducerea consumului de resurse naturale și a poluarii.
- Obținem o parte din obiectele de care avem nevoie economisind banii pentru alte nevoi mai importante.
- Ne facem prieteni noi și ne întărim legăturile cu comunitatea în care trăim.
- Învățăm unii de la alții abilități noi care ne vor crește autonomia personală.
- Redescoperim puterea comunității, și acele bucurii mărunte care ne fac mai fericiți, și pentru care nu avem nevoie de bani!
Mai multe informații aici: http://www.lucrurigratis.com/2012/11/bazarul-cu-lucrurigratis-sau-cum-protestam-impotriva-consumerismului.
Evenimentul este organizat de LucruriGratis.Proiectul LucruriGratis.ro pune în contact pe cei care au lucruri de aruncat cu cei care le-ar putea folosi. Scopul nostru este să prelungim durata de viață a produselor, și să evităm cheltuirea de bani pentru produse noi, când există altele vechi la fel de bune pe care le putem folosi. Prin utilizarea bunurilor deja produse, reducem consumul, producția și, cel mai important, impactul acestei producții asupra planetei.