CAN Brasov

Activități din luna august la Centrul de Zi "Împreună", Săcele


Twitter

Impreuna antet


În luna august 2015, copiii din cadrul "Centrului Împreună" din Săcele, au avut oportunitatea de a învăța mai multe lucruri despre orașul lor natal, de a descoperi instituții locale și de a se familiariza cu serviciile oferite de acestea. Pe parcursul unei săptămâni, echipa centrul de zi (educator, profesor de sport, profesor artă, asistent social) i-a însoțit pe copii în diverse locații din Săcele și i-a informat despre activitățile derulate la nivel local. 

Astfel, prima oprire a fost la vecinii centrului, Tipografia Disz Tipo, unde copiii au învățat despre procesul de tipărire pe hârtie și carton, despre cum sunt folosite mașinile de tipar. A fost foarte interesant pentru toată lumea! Galerie foto vizită Tipografia DiszTipo. 

În următoarea zi, copiii au făcut o mică excursie în centrul orașului Săcele. S-a vizitat Cantina Socială, Primăria Săcele, Oficiul Poștal, Căminul de Bătrâni, unități bancare. Copiii au avut ocazia de a se întâlni cu primarul, de a învăța despre serviciile bancare, cum să folosească servicii poștale și de a interacționa cu bunicii de la cămin. Galerie foto vizită tur centru Săcele.

Spre finalul activităților, întreaga echipă alături de copii, a luat masa de prânz la Restaurantul Fortuna din Săcele. Mai mult decât atât, a fost un moment propice pentru a se discuta despre bunele maniere la masă, despre cum comandăm, despre rolul personalului din restaunt și despre pregătirea mâncării în timp util pentru clienți. Cu toții au fost încântați de informațiile aflate și mai ales de masa servită! Galerie foto la Restaurant Fortuna.

ColajIMPREUNA- august2015

Despre activitățile centrului de zi puteți citi mai multe aici  sau puteți urmări pagina www.facebook.com/FASTCharity pentru noutățile din cadrul altor programe derulate de Fundația FAST.


---------------------------------------------***-----------------------------------------------

"Centrul de Zi pentru copii aflați în situații de risc" este administrat de Fundația FAST în parteneriat cu Primăria Săcele și reprezintă o formă de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate, a căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor educaționale, sociale. Misiunea Centrului de Zi pentru copii aflați în situații de risc este de ajutorare a copiilor din mediile defavorizate, prin furnizarea de servicii socio-educationale în vederea combaterii abandonului școlar și familial.


Ești aici: Acasă Ştiri Articole Activități din luna august la Centrul de Zi "Împreună", Săcele