CAN Brasov

S-a deschis un centru de terapii pentru copiii cu dizabilități


Twitter

dictalogo-stiriDin nevoia identificată la nivelul județului Brașov, Raluca Stoia, Bianca Cristea și Anca Manciu au înființat Asociația Dicta sub forma unui Centru de Terapii pentru copiii cu dizabilități. Având la dispoziție o clădire spațioasă și dotată cu tot mobilierul și echipamentul necesar pentru terapie, Asociația Dicta oferă servicii cu ajutorul a patru terapeuți pentru copii și adolescenți cu vârste între 2-14 ani ce prezintă tulburări de dezvoltare (tulburări de limbaj, tulburări de comportament, tulburări afective, tulburări psihomotorii, tulburări din spectrul autist etc. dar și în sprijinul familiilor acestora.

Raluca, Bianca și Anca pun mult suflet în ceea ce fac și au investit din resursele lor personale de timp, energie și fonduri pentru a pune pe picioare un centru adecvat în care copiii și adolescenții să se simtă ca într-o lume de basm. Centrul are la dispoziție și un spațiu exterior, unde personalul își propune să creeze o zona de joacă în aer liber. În acest sens, Asociația Dicta este într-o continuă căutare de suport financiar pentru a putea susține serviciile de terapie.

"Ne propunem să ajutăm copiii aflați în situații speciale, prin terapii specifice, adaptate nevoilor individuale ale copiilor. De asemenea ne dorim să fim un sprijin pentru părinții copiilor cu dizabilități, prin consilierea oferită" – Stoia Raluca, Președinte Asociația DICTA

Tipuri de terapii oferite:

• Logopedie

• Terapie cognitiv comportamentală

• Terapie prin joc și dramaterapie

• Terapie ABA

• Terapie senzorială

• Terapie prin muzică și dans

• Terapie psiho-motrică

• Terapie prin horticultură

Ședințele de terapie au o durată de 50 min, iar prețul unei ședințe este de 30 lei.

Pe lângă serviciile specializate pentru beneficiarii cu dizabilități, Asociația Dicta organizează și cercuri pentru copii (noțiuni de bază în utilizarea calculatorului, cultură generală, codul bunelor maniere, tehnici de prima ajutor, tehnici de supraviețuire, cercuri de igienă, gastronomie, engleză, germană, cercuri de lectură, gimnastică, dans sportiv, de dezvoltare a creativității, engleză), excursii, spectacole, grupuri de socializare și întâlniri cu părinți.

dicta-cover

Pentru informați suplimentare și înscriere la cursuri, apelați la persoanele de contact:

  • STOIA RALUCA - 0755107447, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • MANCIU ANCA – 0745135450, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • CRISTEA BIANCA - 0766 718430, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adresa: Str.Buzesti nr.13, Brașov ; Program: Luni- Vineri, ora 8-20.

Website: www.dicta.ro ; Facebook: Asociatia Dicta-Centru De Terapii Pentru Copii Cu Dizabilităţi

Fotografii centru:


Ești aici: Acasă Ştiri Articole S-a deschis un centru de terapii pentru copiii cu dizabilități