Asociaţia "Rază de Speranță" este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în decembrie 2012 care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburări din spectrul autist și familiilor acestora.
"Suntem dedicaţi copiilor, iar promisiunea noastră este să oferim servicii de cea mai înaltă calitate. Copilul cu autism primește la noi un program individualizat de intervenţie special creat astfel încât să răspundă nevoilor lui de dezvoltare.
Centrul de Resurse Educaționale și Terapeutice "Rază de Speranță" - un loc prietenos, unde învăţăm și ne jucăm cu un singur scop - să îi ajutăm pe copii să se dezvolte! Misiunea noastră este de a-i ajuta pe copiii cu autism și cu alte tulburări de - dezvoltare să-și descopere și să-și utilizeze potenţialul la cel mai înalt nivel, oferindu-le programe de intervenţie terapeutică personalizate, create de către unii din cei mai buni specialiști." > Diana Niță, președinte
Persoanele care beneficiază de serviciile oferite de Asociaţia "Rază de Speranță" se împart în trei categorii:
- Copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA) și cu tulburări asociate (ADHD, retard, întârziere în dezvoltarea motricității.)
- Părinții și familia copiilor diagnosticați cu TSA
- Specialiști care iau contact cu copiii diagnosticați cu TSA: educatori, învățători, psihologi, psihoterapeuți, consilieri psihologici, psihopedagogi, logopezi.
La Centrul "Rază de Speranță" se oferă o gamă complexă de servicii, astfel încât recuperarea copiilor cu autism să fie un succes, prin abordarea conceptului de echipa multidisciplinară și plan de intervenție individualizat:
- Evaluare inițială și periodică;
- Intervenție: analiză comportamentală aplicată (ABA) individual, grup de socializare si dezoltare personală, logopedie, artterapie, kinetoterapie, generalizare (3-4 copii), shadow gradinita sau scoala.
- Alcătuirea și coordonarea programului de intervenție;
- Informarea și consilierea familiei. Grupuri de suport, workshopuri și oferirea de materiale informative pentru părinți;
- Cursuri de informare și workshopuri adresate deopotrivă părinților și specialiștilor în domeniu;
- Monitorizarea intervențiilor home-based
- Evaluarea comportamentului copiilor la domiciliu şi la grădiniţă, întocmirea unui raport de evaluare şi propunerea unor strategii de modificare comportamentală.
"Credem în continuare că cei mai buni evaluatori ai muncii noastre sunt copiii! Achiziţionarea abilităţilor de viaţă independentă este un obiectiv pe care îl avem în lucrul cu copiii cu autism, astfel ei învaţă să își facă știute nevoile și dorinţele și să îndeplinească singuri (sub supervizarea adultului) activităţi ce ţin de autoservire." > Diana Niță, președinte
Pentru detalii suplimentare despre Asociația "Rază de Speranță":
- Adresa: str. Albatrosului nr.3 ap.4, Brașov, cod postal 500461
- Centru Terapeutic si Educational : str. Graurului nr. 7, Brașov
- Telefon: 0746 046466, persoană de contact - Diana Niță
- E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- Facebook: https://www.facebook.com/RazaDeSperantaBrasov
Fotografii de la Centrul "Rază de Speranță":