CAN Brasov

FEDERAȚIA ONG-URILOR SOCIALE DIN TRANSILVANIA: Împreună pentru sustenabilitate și servicii sociale de calitate!


Twitter

logoFEDERATIE RO

În data de 11 mai 2016 s-a desfășurat în Sibiu a doua Conferință a Federației ONG-urilor Sociale din Transilvania, la care au participat alături de cei 12 asociații și fundații ce activează în domeniul social în Transilvania si reprezentanți FONSS, activi în Regiunea Nord-Est de Dezvoltare, doamna Diana Chiriacescu reprezentând Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, domnul Molnár Zsolt, din partea Camerei Deputaților, precum și 22 de reprezentanți ai instituțiilor publice de la nivel local, județean și regional: Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Serviciile Publice de Asistență Socială din cadrul Primăriilor din județele Brașov, Covasna, Mureș, Cluj și Sibiu, în total 52 de persoane.

Lucrările celei de-a doua conferințe a Federației au continuat demersurile inițiate în 2015, odată cu evenimentul de lansare din Tîrgu Mureș, de consolidare a parteneriatului tuturor actorilor implicați în abordarea problemelor sociale. Scopul acestei întâlniri a fost de a reafirma rolul și contribuția ONG-urilor Sociale din Transilvania, membre ale Federației și de a face cunoscută experiența lor de a acorda servicii sociale de calitate în raport cu resursele, nevoile comunității și contextul actual.

                      conferintafederatie 1     conferintafederatie 2

În cadrul discuțiilor a fost dezbătută tematica subvenției oferite de stat, care are rolul de a sprijini serviciile sociale, însă această posibilitate de finanțare nu trebuie să fie sursa principală a furnizorilor, ci o măsură temporară, complementară, însă în România, în multe cazuri a devenit principalul mecanism de finanțare – a subliniat Diana Chiracescu, expert în servicii sociale din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Există multe mecanisme de finanțare, actualmente aproape neexistente în sistem și trebuie să vorbim și despre aceste oportunități.

Se cunoaște faptul că, anumite aspecte în legislația actuală a serviciilor sociale necesită ajustări. Camera Deputaților și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice efectuează deja demersuri concrete în vederea remedierii acestora. Parteneri în această procedură va fi și Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania, prin implicarea directă al organizațiilor membre.

Lucrările conferinței au explorat probleme concrete, provocări și oportunități de dezvoltare ale furnizorilor, iar pe baza analizei acestora va fi elaborat un Document de poziție ce va fi transmis autorităților cu rol și atribuții în domeniu.

 

Aici puteți vedea lista membrilor - http://socialngonetwork.ro/membri/lista-membrilor.

Mai multe detalii, precum și date de contact, regăsiți pe site-ul http://socialngonetwork.ro/.


Ești aici: Acasă Ştiri Articole FEDERAȚIA ONG-URILOR SOCIALE DIN TRANSILVANIA: Împreună pentru sustenabilitate și servicii sociale de calitate!