SCUTieri în acțiune

SCUTieri in actiune1

În perioada 06.09.2021 – 06.11.2021 Asociația de Servicii Sociale SCUT Brașov demarează proiectul SCUTieri în acțiune, proiect cofinanțat de către Municipiul Brașov, Direcția de Asistență Socială.

Proiectul „SCUTieri în acțiune” vizează creșterea calității vieții în rândul persoanelor diagnosticate cu boli cronice de sănătate mintală din Municipiul Brașov prin dezvoltarea unui program de socializare și creștere a echilibrului psihic în vederea integrării psiho-sociale, reducere a riscului de discriminare și excluziune socială.

Obiectivele proiectului:

  1. Desfășurarea unui program de socializare și recreere (activități: excursii, fotografie, vizitarea unor obiective turistice, muzee din alte județe) pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din Municipiul Brașov, pe o perioadă de 2 luni.
  2. Menținerea/îmbunătățirea echilibrului psihic în vederea reducerii numărului de episoade recurente (nr. de internări la psihiatrie) printr-un program de terapii complementare (hipoterapie, terapie prin dans, terapie prin arte combinate - lut, tehnici de autoapărare, pictură pe apă, photovoice, realizarea unei reviste) pentru un număr de 10 beneficiari cu boli cronice de sănătate mintală din Municipiul Brașov, pe o perioadă de 2 luni.
  3. Informare și conștientizare asupra problematicii grupului țintă la nivel comunitar (caracteristicile și problematica persoanelor cu boli cronice de sănătate mintală) și reducerea riscului de marginalizare socială prin organizarea unui eveniment la nivel comunitar (Ziua porților deschise SCUT cu expoziție foto și flashmob).

Beneficiarii proiectului:

- direcți - 10 beneficiari – adulți diagnosticați cu boli cronice de sănătate mintală (schizofrenie, tulburare bipolară, etc.) 

- indirecți: comunitatea locală, familiile/aparținătorii beneficiarilor, instituții locale, etc.

Activitățile proiectului:

- Excursii: excursie Sibiu (vizitare Muzeu Bruckentall), excursie Lacul Sfânta Ana, excursie Ploiești (vizitarea Muzeului Ceasurilor) și Tărâmul Elfilor (Poiana Brașov)

- Photovoice

- Realizarea revistei proiectului

- Hipoterapie

- Terapie prin dans

- Pictură pe apă

- Autoapărare și tehnici de relaxare

- Terapie prin arte combinate (lucrul cu lut)

- Ziua porților deschise SCUT cu expoziție foto și flashmob

SCUTieri in actiune poza 3

SCUTieri in actiune poza 2

 

Free Joomla! template by L.THEME