Platforma pentru tineri cu pregătire și competențe în domeniul IT

djst stiriINNOVATION FOR YOUTH EMPLOYABILITY & SELF EMPLOYMENT este un proiect de parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, în cadrul Acţiunii Cheie 2 (KA 2), inițiat de CREATOR EUROPEAN CONSULTANTS S.R.L. din Slatina în parteneriat cu organizații și instituții din alte trei țări (NETT FORMACION S.L. din Spania, STOWARZYSZENIE ARID din Polonia și ISTITUTO COMPRENSIVO DE LA CONOSCENZA LORENZ FUMANE din Italia și DIRECȚIA JUDETEANĂ PENTRU SPORT ȘI TINERET Brașov).

Proiectul vizează îmbunătățirea calității serviciilor de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor în cadrul rețelelor de parteneriat transnațional pe o periodă de 2 ani (2017-2019). Este vorba despre construirea unei baze de date la nivel european cu instrumente relevante on-line pentru tineri, agenții de ocupare a forței de muncă, asistenții sociali și voluntarii care se ocupă zilnic de tineri aflați în căutarea activă a unui loc de muncă.

Proiectul include schimbul de bune practici, formarea lucrătorilor pentru tineret, dar și implementarea în trei dintre țările partenere (România, Polonia, Italia) a unui instrument de mediere deja dezvoltat și implementat cu succes de organizația spaniolă (NETT FORMACION S.L. – http://nettformacion.com/) și anume TALENTic – http://www.talentic.net/ TALENTic.net este o comunitate de talente digitale, unde tinerii își pot crea un CV online, într-un mod creativ, care cuprinde abilitățile digitale, își pot distribui portofoliul în lumea digitală, pot contacta alte talente digitale și accesa oferte de muncă: https://youtu.be/WiUFLf2ABCc.

Dorim să implementăm acest exemplu de bună practică și în România și de aceea avem nevoie de sprijinul angajatorilor din domeniul IT pentru înscrierea companiilor în vitoarea bază de date cu oferte de locuri de muncă. Invităm companiile să se alăture demersului nostru prin declararea disponibilității (ceea ce nu implică eforturi sau cheltuieli) în legătura cu participarea la viitoarea platformă - printr-un mesaj la adresele: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cătălina Tănase

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov

Str. Suisul Castelului Nr. 1-3, Brasov,  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., http://sportsitineretbrasov.ro/ 

https://www.facebook.com/sportsitineretbrasov/https://www.facebook.com/centruldetineretbrasov

Free Joomla! template by L.THEME