În memoria pastorului Miklós Ménessy, directorul Centrului Reformat “Casa Speranței”

sigla bcrs-stiriStimați parteneri, dragi colegi,

Cu deosebită îndurerare împărtășim cu voi decesul pastorului Miklós Ménessy, directorul Centrului Reformat “Casa Speranței” în zorii zilei de marți.

Poate să existe o Casa Speranței fără „Domnul Pastor”? Pentru a răspunde la această întrebare, ne întoarcem la una dintre predicile lui: …te rog să te uiți pentru câteva momente asupra mâinilor tale. Să te uiți la acele mâini, care sunt mereu în fața ochilor, dar niciodată nu suntem atenți la ele. Uită-te la dosul mâinii tale. După aceea uită-te la palma ta – oare ce-ți povestește ea? Ce fel de întâmplări sunt ascunse acolo? Uită-te la degete și vezi felul în care culoarea lor se schimbă dacă le strângi în pumn. (...) Aceași mână poate să ajute, dar să și rănească. Poate să ridice, dar să și dărâme. Poate să creeze, dar să şi distrugă.

Domnul Pastor Ménessy a ales să-i ajute pe vârstnici, enoriași, victimele violenței domestice, pe victimele calamităților și pe toți care i-au cerut susținerea. A ales să ne ridice pe noi, colegii și angajații, dându-ne oportunități de dezvoltare și experimentare prin care să ne găsim locul. A ales să creeze un spațiu numit Casa Speranței, care pentru membrii congregației dar și pentru orice alt vizitator este un loc colorat și cald, aproape de Dumnezeu.

Acum este rândul nostru să alegem. Să alegem să-i continuăm munca. Să alegem să facem cunoscut spiritul Casei Speranței. Să alegem să luptăm în continuare pentru ajutorarea celor care au nevoie.Să alegem să respectăm memoria domnului Pastor Miklós Ménessy prin acțiunile noastre! Pentru că “putem să cedăm atât de mult mâna noastră lui Dumnezeu, încât atunci când atingem pe cineva, El să atingă. Când susținem pe cineva, El să susțină.” (predică din data 15 ianuarie 2012)

 

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe Pastorul Miklós Ménessy!

 În cazul în care puteți să ne fiți alături, vă așteptăm la înmormântare vineri, 25 mai, ora 14, în cadrul Bisericii Reformate Casa Speranței, intrarea din str.13 Decembrie nr.56 (statia de troleibuz).

 Colegii și angajații Bisericii Reformate „Casa Speranței”.

 

Free Joomla! template by L.THEME