Invitație de participare la evenimentul ”Ziua Asistenței Sociale în comunitatea brașoveană”

cnasr bvColegiul Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Brașov vă invită să participați în calitate de partener la organizarea și desfășurarea în comunitatea brașoveană a evenimentului ”Ziua Asistenței Sociale în comunitatea brașoveană” ce va avea loc în data de 28.03.2018 la Coresi Shopping Resort, în intervalul orar 15.00-18.00.

Scopul evenimentului este acela de a promova în comunitate: rolul asistentului social în contextul socio-economic actual și serviciile sociale oferite de furnizorii publici și privați de pe raza Județului Brașov, precum și evidențierea progreselor realizate de aceștia.

De asemenea, vizează conștientizarea importanței consolidării relațiilor de colaborare dintre factorii decizionali și structurile care activează în domeniul asistenței sociale la nivelul comunității pentru crearea unei societăți în care este imperios necesar a ne manifesta grija pentru fiecare persoană aflată în situație de dificultate.

Activitățile propuse a se desfășura în cadrul evenimentului sunt:

Spectacol pus în scenă de beneficiari ai furnizorilor de servicii sociale. Acest moment are menirea de a câștiga încrederea cetățenilor prin reliefarea măsurilor aplicate pentru prevenirea marginalizării, respectiv a reintegrării sociale în cazul acestor persoane care s-au aflat la un moment dat într-o situație de dificultate, contribuind la:

  • reechilibrarea acestora din punct de vedere fizic, psihic și moral într-un cadru securizant și sigur;
  • dezvoltarea abilităților de viață independentă,
  • cultivarea valorilor și redobândirea încrederii în forțele proprii.

Distribuirea de pliante și flyere care să promoveze serviciile sociale acordate în comunitate de către furnizorii publici și privați, precum și rolul și importanța asistentului social.

Aplicarea de chestionare adresate cetățenilor care să-și exprime opinia cu privire la:

  • percepția despre sistemul de asistență socială;
  • capacitatea și disponibilitatea de intervenție a acestora în situația de dificultate a unui seamăn;
  • disponibilitatea de a participa în calitate de voluntar la acțiunile cu caracter social organizate în comunitate;
  • evaluarea gradului de percepție și de satisfacție cu privire la oferta serviciilor sociale adresate brașovenilor;
  • sugestii/propuneri și așteptări de la profesioniștii care activează în sistem.

Organizarea de ateliere meșteșugărești și expoziții cu produse handmade realizate de beneficiari în cadrul activităților art-terapeutice.

Prin desfășurarea acestui eveniment dorim să ne alăturăm tuturor celor care în această perioadă marchează Ziua Asistenței Sociale la nivel mondial, punând în valoare importanța și necesitatea serviciilor sociale organizate și acordate de furnizorii publici și privați, precum și rolul decisiv pe care îl are asistentul social în misiunea sa de identificare, evaluare și intervenție promptă și profesionistă în cazul persoanelor defavorizate, în contextul respectării inclusiv a deminității umane.

În situația în care și dvs. considerați necesar și oportun acest eveniment la nivelul comunității, vă invităm să vă alăturați echipei noastre și să participați în calitate de partener alături de Sucursala Teritorială Brașov a CNASR la organizarea și desfășurarea Zilei Asistenței Sociale în comunitatea brașoveană, contactându-ne până cel târziu 21.03.2018 la numărul de telefon 0737871504, sau pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cu deosebit respect,

Nicoleta Mereț  - Președinte Sucursala Brașov a CNASR

Free Joomla! template by L.THEME