Masă rotundă cu tema "Contractarea serviciilor sociale – prezent și viitor"

FEDERATIE RO stiriAsociația Social Alert împreună cu Federația ONG-lor Sociale din Transilvania a organizat în perioada 26-27 februarie 2018, în Poiana Brașov, masa rotundă cu tema “Contractarea serviciilor sociale, prezent si viitor”. La eveniment au participat în total un număr de 60 de persoane, reprezentând ONG-uri, federații, Consilii județene, Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Servicii Publice de Asistență Socială și Direcții de Asistență Socială din cadrul primăriilor din 21 de județe.

La acest eveniment au fost abordate teme de actualitate referitoare la aspectele legislative și modul de finanțare a serviciilor sociale din județe diferite, fiind intens dezbătută necesitatea contractării serviciilor sociale. Furnizorii privați, prin ONG-uri, constituie un factor major în calitatea și sustenabilitatea serviciilor sociale, fiind subliniat faptul că este imperios necesară unificarea forțelor serviciilor sociale oferite de actorii principali, Consilii județene, Primării,  SPAS, DGASPC-uri și ONG-uri, și elaborarea unui cadru coerent de finațare, comunicare și colaborare, a tuturor factorilor implicați. De asemenea, a fost pusă în discuție necesitatea actualizării standardelor de cost și de caliatate pentru servicii sociale.

La final s-au făcut propuneri cu privire la realizarea unui grup de lucru pentru a elabora un mecanism clar de contractare, a unei tipologii largi de servicii sociale; scopul final fiind satisfacerea nevoilor comunității și creșterea calității vieții beneficiarilor de servicii sociale incluse în cadrul serviciilor integrate.  

conferintaPentru informații suplimentare, persoane de contact: Asociația Social Alert, prin Bogdan Panait, tel: 0722371145, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Free Joomla! template by L.THEME