Alianța România Fără Orfani organizează a patra ediție a Summitului național

Începând din 1963 “I have a dream” a reprezentat chemarea la a construi un viitor mai bun și la a avea curajul de a visa și acționa pentru binele umanitații. Plecând de la visul fiecărui copil de a crește într-o familie, anul acesta Alianța România Fără Orfani organizează a patra ediție a Summitului național.

Construim visul nostru în așa fel încât să îl protejeze pe al lor: cum ar fi dacă în România fiecare copil ar crește într-o familie dedicată bunăstării lui. Cum ar fi dacă fiecare om din societate ar fi parte din acest vis aducând talentele, timpul, cunoștințele sau resursele pe care le are pentru ca nici un copil să nu mai fie orfan.“I have a dream” este un vis îndrăzneț pe care vrem să îl trăim împreună!

Evenimentul reunește peste 500 de participanți: părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, copii adoptaţi sau aflaţi în plasament, lucrători în ONG-uri, angajați şi directori ai DGASPC, clerici, dar și parlamentari. ARFO2017 își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România. Summitul va fi precedat de o preconferință care se va desfășura în 22-23 noiembrie: conferința de training pentru specialiști în domeniul asistenței sociale.

Perioada: 23 – 25 noiembrie. Va începe în data de 23 cu înregistrarea participanților între orele 15:00 și 17:30, cina de la 17:30 la 19:00, prima sesiune fiind la ora 19:00. Se încheie în data de 25, cu prânzul între orele 13:30 – 15:00.

Preconferința se va desfășura în 22-23 noiembrie. Vor începe cu înregistrarea participanților în 22 între orele 11:00 si 12:30, prânzul între 12:30 si 14:00 și se va încheia cu prânzul 12:30-14:00 în 23.

Locația: ARFO 2017 se va desfășura în București, la Crystal Palace Ballrooms.

Cazare: Anul acesta, cazarea se va realiza pe cont propriu la oricare din hotelurile din București. Totuși, pentru cei care doresc, un număr mare de familii din București s-au oferit să gazduiască și să ofere micul dejun fără nici un cost celor care doresc. Pentru a beneficia de aceasta, vă rugăm ca la înscriere să alegeți opțiunea respectivă și după finalizarea înregistrării vă vom contacta pentru detalii. Una dintre ofertele rezonabile sunt apartamentele în regim hotelier: Residence Hotels.

Cost:

  • Summit ARFO 2017, 23-25 Nov, (materiale, prânz, cină, pauze cafea) – 200 lei
  • Preconferința, 22-23 Nov (materiale, prânz, cină, pauze cafea) – 100 lei

Pentru ambele evenimente, copiii:

  • până la vârsta de 2 ani nu plătesc;
  • între 2 și 12 ani, vor plăti jumătate din preț;
  • peste 12 ani vor plăti valoarea integrală.

Conținut: ARFO 2017 va conține sesiuni motivaționale, mărturii inspiratoare, dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între stat și organizațiile nonguvernamentale, peste 40 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali.

Preconferința de training pentru specialiști în domeniul asistenței sociale se adresează tuturor persoanelor care lucrează cu copiii aflați în dificultate: asistenților sociali, asistenților maternali, angajați ai DGASPCurilor și ONGurilor, părinți adoptivi sau de plasament.

Tema preconferinței este Împuternicește-i să conducă: Cum să creezi grupuri de sprijin pentru familiile adoptive și de plasament.

“Izolat”, “Fricos”, “Fără speranță” Aceste emoții au fost exprimate de familii adoptive care s-au aflat în criză și s-au simțit foarte singure. Una dintre cele mai mari nevoi ale familiilor adoptive este un sentiment de apartenență la o comunitate. Ei au nevoie de un loc sigur pentru a fi autentici în ceea ce privește emoțiile cu care se confruntă și provocările care îi copleșesc. Ei au nevoie de un loc în care alții îi pot încuraja și pot oferi soluții. Crearea locurilor la fel cu acesta este centrul atenției acestui workshop de o zi.

Participanții vor învăța despre etapele de dezvoltare pentru familiile adoptive și de plasament și vor identifica familiile cu cele mai mari nevoi de sprijin. Într-un format interactiv vor învăța strategii despre cum să dezvolte grupuri creative de suport. Participanții vor pleca de la acest atelier cu multe instrumente practice și idei despre cum să construiască un grup de sprijin care să atragă familiile care vor veni.

Detalii aici: http://www.romaniafaraorfani.ro/summit-arfo-2017/.

Înscrieri aici: http://www.romaniafaraorfani.ro/summit-arfo-2017/inscriere-summit-arfo-2017/

Free Joomla! template by L.THEME