Cum a fost la Conferința anuală a Federației ONG-urilor sociale din Transilvania

FEDERATIE RO stiriÎn data de 14 noiembrie 2017 a avut loc la sediul Fundației Creștine Diakonia din Municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna conferința cu tema "Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri – între transparentă, competitivitate si realitate" organizată de Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania. Au participat activ aproape 100 de participanti din județele Covasna, Brașov,  Sibiu, Bihor, Alba, Mureș, Cluj, Arad, Bacău, București,Timisoara si Neamt reprezentând organizații neguvernamentale și autorități publice.

Ministerul Consultării Publice și a Dialogului Social a participat la întâlnire exprimându-și disponibilitatea de a cunoaște eventualele propuneri și sugestii pe care organizațiile neguvernamentale le au în privința activității lor, precum și în relația cu administrația publică.

Dezbaterile asupra subiectului au fost intense, ca urmare a prezentărilor nu doar a rezultatelor, ci în special a vulnerabilităților datorate mecanismelor de finanțare, a standardelor minime de cost aflate în vigoare. Intervenția reprezentanților ONG-urilor din mai multe județe au adus în atenție multe probleme datorate inconsistenței practicii de contractare și a lipsei de unitate, dar au evidențiat și efortul uriaș de a oferi servicii de calitate.

Invitații din județul Bihor au subliniat necesitatea corectitudinii părților contractante și plasarea beneficiarilor în centrul demersurilor noastre: Avem obligatii, birocratie, ne pierdem in administratie, dar ce se întâmplă cu nevoile beneficiarilor?

14 nov 2017 9

Participanții au fost de acord asupra unei acțiuni comune menite să propună acțiuni către legiuitori și Ministerul Muncii și Justiției Sociale ce să aducă schimbări reale și atât de necesare reglementari corecte si complete, legislatie specifica dedicata contractarii serviciilor sociale. Astfel va fi agreat un document de poziție.

Pentru informații suplimentare, persoane de contact: Liliana Gușu, președinte Federație, telefon 0740160936 și Györgyjakab Miklós, asistent proiect, telefon nr. 0740-908859.

Fotografii eveniment aici.


Free Joomla! template by L.THEME