Dezbatere cu tema "Program integrat de intervenție multidisciplinară în violența domestică"

connector stiriÎn data de 4 noiembrie 2017, începând cu orele 10.00, în Brașov – Hotel Aro Palace, Sala Europa 3, are loc o dezbatere care pornește de la recunoașterea faptului că violența domestică este un flagel extrem de periculos inclusiv prin cât de silențios rămâne prezent în societate, de la o generație la alta.

În cei peste 17 ani de implicare în combaterea violenței domestice, o problemă de sănătate socială, actori publici și neguvernamentali din județul Brașov au reușit să dezvolte și să strângă deopotrivă resurse umane și instituționale, începând de la campanii de prevenție și informare, până la programe de intervenție eficientă (servicii sociale, rețea locală de suport interdisciplinar și interinstituțional, grupuri de sprijin pentru victime și pentru dependenți etc.), cât și o solidă expertiză practică validată academic pentru formarea specialiștilor.

Acest parteneriat lucrativ se dorește consolidat împreună cu experți, decidenți și societatea civilă și să generăm soluții optime pentru a diminua violența domestică în România.

Bunele practici acumulate, în timp, la Brașov, pot fi bază de pornire a unei dezbateri despre inițierea și implementarea, cu perspectivă de extindere națională, a unui program integrat de intervenție multidisciplinară în violența domestică, un program complex și complet, care să vizeze atât componenta de intervenție și dezvoltarea de servicii multisectoriale, cât și formarea continuă a specialiștilor din echipele multidisciplinare.

Pentru ca inițiativa să prindă contur este nevoie de implicarea tuturor factorilor care pot mobiliza resurse umane și materiale într-un scop comun, în concordanță cu perspectivele Strategiei Naționale de Prevenire și Combatere a Violenței Domestice, corelată cu recomandările U.E. și cu reglementările legislative naționale și internaționale.

La evenimentul din data de 4 noiembrie 2017 vor fi invitați atât specialiști (medici, psihologi, avocați, polițiști, asistenți sociali, formatori, etc), titularii politicilor publice ale statului român în acest domeniu atât de sensibil precum și victime ale violenței domestice care au beneficiat de servicii și sprijin.

Invitația oficială poate fi descărcată aici.

Agenda evenimentului aici.

Free Joomla! template by L.THEME