Ateliere Fără Frontiere caută școli și ONG cărora să le doneze 500 de calculatoare

educlick stiriAteliere Fără Frontiere lansează de pe 3 până pe 30 aprilie 2017 un nou apel la propuneri de proiecte, pentru dotarea cu 500 de calculatoare recondiționate, dedicat instituțiilor de învățământ și ONG-urilor din comunități defavorizate la nivel național. În 2016 Assoclic a devenit Educlick, plecând de la constatarea că‚ în ultimele ediții ale acestui program din ce în ce mai multe instituții de învățământ aplică pentru dotarea cu calculatoare.

În acest scop  anunțăm, plini de entuzism, înscrierile pentru un nou apel la propuneri de proiecte educaționale și de incluziune care au nevoie de dotare cu calculatoare. Programul Educlick 1/2017 este realizat cu sprijinul ECOTIC, singura organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, care finanțează activitatea de reutilizare.

Începând cu data de 3 aprilie 2017, instituțiile de invatamantnt, asociații, fundații și alte organizatii care activează în domeniul educației și incluziunii sociale vor putea completa formularul de pe website-ul programului, www.educlick.ro. Regulamentul complet al programului este disponibil AICI, iar pentru înscrierea proiectelor vă rugăm să completați ACEST FORMULAR.

 Termenul limită pentru depunerea proiectelor este de 30 aprilie 2017. Totodata, pe forumul www.educlick.ro vom răspunde cu cea mai mare promptitudine oricăror solicitări de informații sau nelămuriri.

Prin urmare, calendarul ediției Educlick 1/2017 va fi urmatorul:

  • Lansare apel la propuneri de proiecte – 3 aprilie 2017
  • Termen limită de depunere – 30 aprilie 2017, ora 23:59:59
  • Jurizarea proiectelor – 3 mai 2017
  • Ceremonia de premiere – 16 mai 2017

Proiectele eligibile vor fi punctate și selectate de un juriu independent format din experti tehnici, parteneri și finanțatori ai Ateliere Fără Frontiere. Câstigatorii vor primi 500 de calculatoare recondiţionate în atelierul de inserție socio-profesională in cadrul unei ceremonie de premiere care va fi organizată în cursul lunii mai la sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

educlick banner


Despre Ateliere Fără Frontiere și programul Educlick

Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociaţie română, creată în luna mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate.  Ateliere Fără Frontiere angajează tineri şi adulţi aflaţi în situaţie de excluziune şi îi acompaniază pentru integrarea în societate şi pe piața muncii. Misiunea asociaţiei este lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritatea pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală.

Ateliere Fără Frontiere încurajează dezvoltarea abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor. Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donații de calculatoare în sprijinul educației încadrate în programul național Educlick al Ateliere Fără Fontiere prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate către 2.000 instituții educaționale și organizații nonprofit din 2009 până în prezent.
300.000 de copii și tineri defavorizați beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul cărora își dezvoltă abilități digitale necesare pentru viitorul lor.

Despre ECOTIC

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

 

 

Free Joomla! template by L.THEME