CAN Brasov

Activități de educație ecologică și reamenajarea curții Grădiniței nr.13 din Brașov în proiectul "Împreună pentru Viitor"


Twitter

APIEAsociația pentru Performanță și Inovare în Educație implementează în perioada 1 aprilie 2016 - 30 iunie 2016 proiectul "Împreună pentru Viitor", finanțat de MOL Romania în cadrul programului Spații Verzi derulat împreună cu Fundația pentru Parteneriat. Valoarea finanțării este de lei 8902 la care se adaugă contribuția Solicitantului de 2240 lei.

Programul Spații Verzi, este o inițiativă comună a MOL România și a Fundației pentru Parteneriat lansată în 2006 sub forma unui program de grant-uri ce a urmărit implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de amenajare a spaţiilor verzi. Programul se desfășoară sub forma unui concurs anual de proiecte, care sunt derulate de către asociațiile și organizațiile care primesc finanțări. Programul este structurat pe două arii majore: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate. În cadrul componentei Spații Verzi Urbane sunt căutate şi recompensate acele proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite şi desfășurarea activităților de educație ecologică în rândul comunităților locale, derulate de ONG-uri în parteneriat cu diferite instituții.

Proiectul "Împreună pentru Viitor" este implementat în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit nr. 13 din Brașov. Proiectul și-a propus creșterea gradului de familiarizare a 50 de copii preșcolari față de mediul înconjurător prin participarea la activități de educație ecologică și la reamenajarea curții grădiniței cu program prelungit nr. 13 corp B, de pe strada Iuliu Maniu nr. 10, Brașov.

Timp de 3 luni 50 preșcolari și 30 de adulți au participat la 10 activități educaționale și la reamenajarea curții grădiniței. În cadrul activităților educaționale copiii au învățat despre creșterea plantelor, au participat la reamenajarea curții grădiniței prin plantarea a 50 de răsaduri de flori, au pictat pietre, au reciclat materiale și au confecționat păianjeni și alte viețuitoare. Părinții au fost implicați în procesul de reamenajare a curții grădiniței, implicarea s-a realizat atât prin muncă voluntară cât și prin asigurarea cofinanțării proiectului.

Despre Solicitant

Asociația pentru Performanță și Inovare în Educație este o organizație neguvernamentală înființată în 2010 de un grup de părinți din Brașov, care și-a propus mobilizarea de resurse pentru creșterii nivelului de calitate în educație spre binele copiilor.

Programul Spații Verzi, este o inițiativă comună a MOL România și a Fundației pentru Parteneriat lansată în 2006 sub forma unui program de grant-uri ce a urmărit implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de amenajare a spațiilor verzi. Programul se desfășoară sub forma unui concurs anual de proiecte, care sunt derulate de către asociațiile și organizațiile care primesc finanțări. Programul este structurat pe două arii majore: Spaţii Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată şi independentă din domeniul petrolului și gazelor naturale, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o echipă dinamică de 27.000 de angajaţi în întreaga lume și o tradiție de peste 100 de ani în domeniul petrolier. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 14 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de circa 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări, din care 200 în România.

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 16 ani au fost sprijinite cu peste 45 de milioane de lei aproape 1.100 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Contact: Istvan Szabo, Manager de proiect, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , tel.: 0745046908.

Informații despre proiect găsiți pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/%C3%8Empreun%C4%83-pentru-Viitor-583132685185467/

Ești aici: Acasă Ştiri Activități de educație ecologică și reamenajarea curții Grădiniței nr.13 din Brașov în proiectul "Împreună pentru Viitor"