CAN Brasov

Campania de strângere de fonduri „Be my Friend"


Twitter

Copiii de Cristal - logo editie aniversara-stiriAsociația Copiii de Cristal vă invită să susțineți campania „Be my Friend", lansată cu scopul de a asigura finanțarea pentru continuarea terapiei ocupaționale pentru cei 18 beneficiari care frecventează Centrul de Zi al Asociației „Copiii de Cristal".

La Centrul de Zi al asociației din Str. Aurel Vlaicu, nr. 26 bis, vin 18 tineri și adulți, cu vârste cuprinse între 18 și 54 ani care, sub supraveghere permanentă din partea terapeuților și a voluntarilor, frecventează orele de terapie ocupațională. Aici, ei realizează obiecte hand-made (decoraţiuni, bijuterii, cutii de bijuterii, picturi pe sticlă, felicitări etc) și lumânări, în atelierul pe care am reușit să-l dotăm în 2013, cu fondurile provenite din programul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit. Toate produsele realizate sunt prezentate în cadrul expoziţiilor cu vânzare la toate evenimentele organizate în beneficiul Asociaţiei „Copiii de Cristal".

Dacă doriți să ajutați financiar asociația ca să reușim să diversificăm serviciile și să preluăm mai multe cazuri sociale, adică familii care nu își permit costurile terapiei de specialitate pentru copiii lor, vă invităm să susțineți beneficiarii de la Terapie Ocupațională să-și continue parcursul terapeutic. Teodor, Cătălin, Andreea, Raluca, Tatiana, Ciprian, Lorand, Roxana, Nicoleta, Cecilia, Bogdan, Vlad, Gabriela, Radu, Larisa, Silviu, Iustin, Bianca – toți abia așteaptă să deveniți prietenii lor, să-i vizitați și să le arătați lucruri noi despre lume.

CDC-bemyfriendAveți posibilitatea să acoperiți costurile terapiei lor cu o contributie în valoare de 300 de lei/lună. Părinții acestor beneficiari plătesc asociației o cotizație de 150 de lei pe lună, sumă ce acoperă o parte din cheltuielile necesare menținerii activității Centrului de Zi, însă e vorba de mult mai mult: salariile celor doi terapeuti, cu taxele aferente pentru angajat și angajator, utilitățile, materialele de terapie folosite, activitățile lunare de generalizare a deprinderilor dobândite la terapie, în afara centrului etc. Ne dorim să putem organiza mai multe astfel de activități distractive și recreative pentru beneficiarii noștri, care au loc în interiorul Centrului de Zi, dar mai ales în afara lui, unde ne concentrăm pe consolidarea abilităților dobândite. Reacția tinerilor noștri la excursii, ieșiri în aer liber la centrul de echitație, la locuri de joacă din oraș, la grădina zoologică, la plimbările cu bicicleta ne motivează să găsim resursele prin care să putem să le oferim experiențe inedite de viață, de care sunt privați, de obicei. Astfel de activități măresc capacitatea beneficiarilor noștri de învățare și relaționare, reducând totodată severitatea și frecvența comportamentelor nedorite.

Mecanismul de funcționare al campaniei „Be my Friend" îl găsiți descris la: http://www.copiiidecristal.ro/be-my-friend/.

În momentul în care v-ați decis ce beneficiar doriți să susțineți și pe ce perioadă de timp, vă rugăm să ne trimiteți un email la adresa contact@copiiidecristal, specificând numele beneficiarului și modalitatea în care doriți să realizați plata (lunar / trimestrial / o singură plată). Apoi, fotografia dvs. / logo-ul firmei pe care o reprezentați va apărea în dreptul cazului pe care îl susțineți, împreună cu o scurtă descriere. Devenind prietenul unui beneficiar de-al nostru, veți avea acces la informații privind evoluția terapeutică, rămânând în contact cu echipa asociației „Copiii de Cristal", precum și cu familia / aparținătorii acestor tineri, dacă vă doriți acest lucru. De asemenea, puteti vizita când doriti dvs. Centrul de Zi ca să vă întâlniți cu noul dvs. prieten.

"«Be my Friend» este un proiect inițiat din două motive: primul este cel al lipsei fondurilor necesare pentru a le oferi tinerilor serviciile de care au nevoie pe o perioadă mai îndelungată de timp. Programele de terapie pe care le derulăm își dovedesc succesul, mare parte dintre ei au mari șanse să devină autonomi, chiar să presteze o activitate lucrativă periodică. Toate activitățile necesită resurse, rezultatele așteptate le obținem doar cu personal calificat și dedicat activității, cu materiale de terapie de calitate. Al doilea motiv este acela de a-i face cunoscuți în comunitate pe beneficiarii noștri adulți. Sunt copiii noștri, au într-adevăr o dizabilitate. Vă invităm să le vedeți și abilitățile.", a declarat Gabriela Plopeanu, președintele Asociației „Copiii de Cristal".


Povestea Asociaţiei „Copiii de Cristal" a început în anul 2006, la iniţiativa unui grup de părinţi ai căror copii au fost diagnosticaţi cu autism sau cu alte tulburări asociate. Asociaţia, precum şi primul Centru de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate, au luat naştere din dorinţa şi necesitatea de a le oferi copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi din Braşov şansa de a beneficia de servicii de asistenţă şi terapie specializată, servicii care nu sunt oferite de asistenţa publică garantată de statul român. Echipa de terapeuţi a Asociaţiei „Copiii de Cristal" este formată din 10 profesionişti din domeniile psihopedagogie, psihologie clinică şi kinetoterapie. În prezent, asociaţia asistă 73 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 2 şi 57 ani. Mulţi dintre aceştia provin din familii cu venituri modeste cărora asociaţia le asigură plata terapiilor prin fondurile atrase prin acţiuni de fundraising. Aici puteți afla mai multe detalii despre campania „O viață schimbată" și despre cei care ne susțin.

Pentru informaţii suplimentare:

Gabriela Plopeanu – Preşedinte Asociaţia „Copiii de Cristal" - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 0723.673.418

Site: www.copiiidecristal.ro, Facebook: Copiii de Cristal

Ești aici: Acasă Ştiri Campania de strângere de fonduri „Be my Friend"