Atelier de storytelling la Brașov
Fundația Comunitară Brașov, cu sprijin din partea rețelei CAN Brașov, organizează vineri, 25 martie 2016, un Atelier de storytelling adresat oricui vrea să învețe să folosească tehnici de storytelling atunci când vorbește despre proiectul său. Încurajăm participarea organizațiilor și a oamenilor implicați în mod activ în diverse proiecte locale.
Învăţăm şi înțelegem lumea prin poveşti, ne explicăm celorlalţi prin poveşti şi ne putem vedea viitorul în poveşti. Totuşi, când trebuie să vorbim despre impactul organizației sau al proiectului nostru, vorbim despre acţiuni şi cifre. Și ne întrebăm de ce lumea nu înțelege ce facem, de ce nu avem mai mulți susținători și de ce banii se strâng atât de greu.
Dacă atunci când vorbești despre proiectul în care ești implicat, discursul sună așa:
"Administrăm un centru de asistență pentru tineri cu deficiențe de vedere care vor să studieze la universitate. Cei 150 de beneficiari au acces la servicii sociale integrate conform managementului de caz stabilit împreună cu DGASPC. Ei primesc materiale didactice în limbaj Braille, consiliere psiho-socială și suport financiar."
Atunci acest workshop ți se adresează. Aici vei învăța cum să transformi oengeza în poveste și emoție, cum "beneficiarii" devin oameni cu povești unice, cum "serviciile sociale integrate" se traduc în acțiuni pe care oamenii le pot vizualiza.
Mai încercăm o dată?
"Ea este Ana și lucrează la Banca Națională. Este nevăzătoare, dar la centrul nostru a primit toate cursurile de facultate și de master în limbaj Braille, aşa că a putut să arate tot ce poate în Universitate și a reuşit să urmeze cariera pe care şi-o dorea. La fel ca ea, alți 149 de studenți cu probleme de vedere pot să învețe și să se pregătească pentru viitor la centrul nostru, unde traducem în limbajul Braille toate cărțile și cursurile de care au nevoie. Pentru că toți tinerii trebuie să aibă șansa la viitorul pe care îl visează."
Pentru a putea ajunge la acest mod de a-ți prezenta activitatea, te invităm la o zi de exerciții practice de storytelling și prezentare. O zi de muncă pentru a pierde obiceiurile nesănătoase ale ONG-iștilor de a vorbi despre munca lor de parcă ar scrie rapoarte POSDRU. O zi de gândire critică și de antrenament pentru a descoperi și a folosi ceea ce este interesant pentru cei cărora le vorbești. Atelierul de Storytelling îţi va da unelte prin care poți spune povestea proiectului tău într-un mod simplu şi atrăgător. Vom lucra împreună la conceperea mesajului scris şi la abilitățile tale de prezentare.
Taxa de participare:
- 100 de lei (dacă vii din partea unui ONG local/grup de inițiativă, vei plăti doar 60 de lei, diferența fiind acoperită de Fundația Comunitară Brașov).
- Pentru participarea a 2 sau mai multe persoane din partea aceleiași organizații/ grup de inițiativă, taxa este de 50 de lei/ persoană.
- Taxa include materialele de la atelier, prânzul și 2 pauze de cafea.
Agenda: orele 9.30 – 18.00, 6 ore în care vom analiza prezentarea şi structurarea informației şi vom lucra la conceperea si livrarea unui mesaj legat de organizația sau proiectul tău, împreună cu trainerii.
Locația: Anticafe Agilehub, str. Horea nr. 53 - Brașov
Locuri disponibile: maxim 20
Trainerul este Georgiana Ilie, jurnalist la DoR și trainer de storytelling. Georgiana are o experiență de peste 15 ani în presă și în comunicare. Scrie cel mai des despre implicațiile schimbărilor demografice, probleme sociale și oameni care schimbă societatea. Află-i poveștile aici http://goo.gl/sOfVmp.
Înscrierile se pot face până pe 22 martie aici: http://goo.gl/forms/zz9qrqvktW.