ONG-urile pot beneficia de fonduri de la toate autoritățile locale pentru activitățile dedicate tinerilor

mcpds stiriÎn urma modificărilor aduse Legii tinerilor, organizațiile neguvernamentale destinate activităților tinerilor și cele de interes local pot primi finanțare din Fondul destinat acestora, care va fi constituit de acum, la nivelul tututor consiliilor locale și județene.

Prin această măsură, se urmărește eliminarea discriminării dintre organizațiile de tineret care activează la nivelul municipiilor și cele din localitățile mai mici. Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea a susținut propunerea legislativă în Camera Deputaților și consideră că dezvoltarea unui fond special pentru tineri în toate localitățile, va permite creare de noi oportunități de dezvoltare personală și profesională.

“Tinerii trebuie sprijiniți pentru a putea evolua profesional și social în România. În momentul în care noi eliminăm discrepanțele dintre mediul urban și rural, putem să vorbim despre oportunități egale de acces la educație și formare. Prin această modificare legislativă, tinerii, indiferent de mediul din care provin, vor putea beneficia de un buget prin care le sunt finanțate proiectele și activitățile educaționale. Îmi doresc ca această nouă măsură să încurajeze tinerii să se implice în luarea decizilor la toate nivelurile și în activități de voluntariat” a menționat Ministrul Gabriel Petrea

Camera Deputaților a adoptat recent un act normativ pentru completarea articolului 28 din Legea nr. 350/2006 prin care se poate constitui un Fond destinat activităților de tineret în toate localitățile din România. Documentul îl regăsiți la următorul link – https://goo.gl/QLRTt2 .

Sursa: Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social

Free Joomla! template by L.THEME