CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență

CONNECTMinistrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a efectuat astăzi, 17 martie a.c., o vizită de lucru în județul Botoșani, prilej cu care a avut o serie de întâlniri cu autoritățile locale, reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor, parlamentarii botoșăneni, dar și cu membri ai organizațiilor neguvernamentale din județ. În cadrul întâlnirii cu reprezentanți ai societății civile, Ministrul Gabriel Petrea a lansat CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență.

„Vrem să facem comunicarea între reprezentanții societății civile și Guvern să devină mai eficientă, să preluăm expertiza dumneavoastră și să încercăm pe cât posibil ca problemele pe care ni le transmiteți să ajungă la miniștrii de resort și acolo unde aveți interes. Mai mult decât atât, în această perioadă dezvoltăm instrumente de Comunicare.  Astăzi am lansat CONECT Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență, un instrument prin care ne dorim ca toate ONG-urile să se înscrie” le-a spus Ministrul Gabriel Petrea reprezentanților societății civile prezenți la discuții.

În cadrul vizitei de lucru, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social a participat și la ședința Comisiei de Dialog Social la care au fost prezenți reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor din județul Botoșani. Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social va continua seria de vizite de lucru în perioada următoare și în alte județe, pentru a continua dialogul pe teme de interes atât pentru societatea civilă, cât și pentru sindicate și patronate.

„Invit toate organizațiile neguvernamentale să se înscrie în CONECT pentru a putea construi împreună o bază de date cu toate organizațiile implicate în societate. După ce vom dezvolta această rețea, instituțiile vor putea invita la dialog și consultare pe toți cei care au o expertiză într-un anumit domeniu. Totodată, ne propunem promovarea activității asociațiilor și fundațiilor pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să activeze în sectorul neguvernamental” Ministrul Gabriel Petrea.

Sursa: http://dialogsocial.gov.ro

 

Free Joomla! template by L.THEME