NESsT și UniCredit acordă granturi de 50.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor sociale

nesstFundația NESsT România lansează, în parteneriat cu Fundația UniCredit, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions, competiţia „Puterea afacerilor sociale – Program strategic de susținere financiară și de consolidare a capacităților pentru afaceri sociale cu impact sporit în România”. În acest program se pot înscrie până pe 8 iunie 2018 întreprinderi și afaceri sociale, înființate și conduse de ONG-uri (asociații, fundații), cooperative sau diferite tipuri de entități comerciale (PFA, SRL, II) care urmăresc rezolvarea unei probleme sociale.

Prin acest program, NESsT și UniCredit vor sprijini dezvoltarea unor afaceri sociale existente, care creează locuri de muncă și / sau oportunități reale de generare de venituri sau oferă servicii de plasare pe piața muncii pentru grupuri defavorizate. În cadrul competiției, trei afaceri sociale pot câștiga granturi în valoare de 15.000 euro fiecare și servicii de consultanță de business pentru un an de zile. Câștigătorii vor avea șansa de a obține un premiu suplimentar în valoare de 5.000 euro - oferit de Fundația UniCredit sub iniţiativa „Your Choice, Your Project” afacerii sociale care primește cel mai mare număr de voturi din partea angajaților Grupului UniCredit. 

Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii: afacerea să fie înregistrată legal și să aibă sediul în România, să dovedească faptul că aceasta este motivată de rezolvarea unei probleme sociale și că are un scop social, să se afle într-una dintre etapele următoare de dezvoltare - faza de validare a modelului de business, faza de pre-scalare sau faza de scalare.

Girolamo Antonucci, Branch Manager al UniCredit Business Integrated Solutions România, evidențiază implicarea angajaților în program: "Continuăm și în acest an, la nivel de Grup, misiunea de a promova afacerile sociale și de a ne implica în susținerea lor prin proiectul <<Your Choice, Your Project>>. Începem prin a ne vota afacerea socială favorită, dar nu ne oprim aici. Investim direct, prin lucru alături de câștigători, prin împărtășirea <<know-how-ului>> de care dispunem și training, folosindu-ne de abilitățile și competențele noastre specifice, pornind de la nevoile antreprenorilor, pentru a-i ajuta să se dezvolte". 

Principalele etape ale proiectului sunt următoarele:

  • 26 aprilie – 8 iunie - perioada de înscrieri în competiție; 
  • 8 - 15 iunie - reprezentanții NESsT aleg un număr de maxim 12 finaliști care vor intra în program; 
  • 25 iunie – 20 iulie - finaliștii vor participa la un workshop de 2 zile și se vor pregăti alături de specialiștii NESsT pentru a-și susține planul de creștere a afacerii în fața comisiei de investiție;
  • 26 iulie – pitchul finaliștilor, în urma căruia o comisie de investiție (formată din reprezentanți ai grupului UniCredit, reprezentanți ai mediului de business și ai Fundației NESsT) va selecta cele trei afaceri care primesc granturile;
  • august 2018 – mai 2019 – acordarea granturilor și a sprijinului de tip incubare de afacere pentru câștigători.

Mai multe informaţii despre program și formularul online de aplicare puteți găsi aici.

Programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din România este realizat în cadrul proiectului ”Puterea afacerilor sociale – Program strategic de susținere financiară și de consolidare a capacităților pentru afaceri sociale cu impact sporit în România” în colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions. 

Sursa: www.stiriong.ro 

Free Joomla! template by L.THEME