Oportunități finanțare pentru antreprenori și proiecte în domeniul antreprenoriat

antreprenoriat1. Proiectul "Noi oportunitati pentru antreprenori"

FIRST JOB SCHOOL in parteneriat cu GO TO JOB SCHOOL si FPIMM Brasov lanseaza proiectul ”Noi oportunitati pentru antreprenori”, care se desfasoara in perioada 15.01.2018-14.01.2021 in regiunea Centru, judetele Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, Alba. Obiectivul general al proiectului este cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana a Regiunii Centru, prin promovarea si dezvoltarea culturii antreprenoriale a unui numar de 336 persoane, prin acordarea de subventii de minimis pentru 40 de intreprinderi nou infiintate si prin crearea a 80 noi locuri de munca, intr-o perioada de 36 de luni calendaristice.

Persoanele care pot beneficia de serviciile proiectului pot fi angjati, someri, personae inactive sau personae cu o activitate independenta cu varsta cuprinsa intre 18-64 ani. Persoanele interesate pot participa GRATUIT la:

  • Campanii de informare si inovare sociala prin initiative de promovare a egalitatii de sanse si combatere a discriminarii
  •  Curs de COMPETENTE ANTREPRENORIALE;
  • Seminarii motivationale “Si tu poti fi antreprenor!” pentru incurajarea potentialilor beneficiari in vederea inscrierii planurilor de afaceri in competitie
  • Competitia planurilor de afaceri.

In urma participarii la cursurile de formare antreprenoriala, beneficiarii pot participa la o competitie de planuri de afaceri care are ca scop FINANTAREA A 40 DE START UP-URI CU 30.000 DE EURO NERAMBURSABILI. Persoanele care vor beneficia de finantare pentru start up-uri vor fi consiliate si asistate pentru infiintarea, demararea, functionarea si dezvoltarea afacerilor.

Proiect cofinantat prin Programul Operational Capital Uman, Axa Prioritara 3 “Locuri de munca pentru toti”, Obiectiv Tematic 8 “Promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate si sprijinirea mobilitatii lucratorilor”, Prioritatea de investitii 8.iii “Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare”, Obiectivul specific 3.7 “Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana”.

Date de contact: FIRST JOB SCHOOL 0268511951 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ; FPIMM Brasov, 0268 325 654 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa aici.


 2. Proiect: START IN BUSINESS - finanțări nerambursabile de 40.000 euro

Obiectivul general al proiectului:  Formarea si dezvoltarea profesionala în domeniul antreprenoriatului a grupului tinta în vederea înfiintarii de noi întreprinderi si crearii de noi locuri de munca.Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Dezvoltarea unei resurse umane cu un nivel înalt de calificare si competente adaptate la cerintele pietii muncii în domeniul antreprenoriatului a grupului tinta format din 300 de persoane din Regiunea Centru, respectiv judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
2. Selectarea a minimum 33 de planuri de afaceri în vederea înfiintarii a 33 de întreprinderi.
3. Mentorarea persoanelor a caror planuri de afacere au fost selectate în vederea acordarii de ajutor de minimis.
4. Implementarea planurilor de afaceri, monitorizarea schemei de minimis si a functionarii celor 33 de întreprinderi înfiintate.

GRUPUL ȚINTĂ al proiectului este format din persoane fizice care intenționează să înființeze o afacere (300 persoane), care se incadreaza in urmatoarele categorii: persoane care au un loc de muncă și intenționează să înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă (include și persoanele care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale); persoane inactive (persoanele inactive sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani care nu se încadreaza nici în populatia ocupata si nici în cea aflata în somaj (de ex. studenți, persoane casnice); șomeri. Și îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
- intentioneaza sa infiinteze o afacere non agricola in mediul URBAN;
- are domiciul sau resedinta in regiunea CENTRU (jud. Mures, Covasna, Alba, Brasov, Harghita, Sibiu).

Informații suplimentare accesând http://startinbusiness.ro/. Contact Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa: aici și aici.


3. Proiect: “AFACERIȘTI ÎN CENTRU” - Finanțare nerambursabilă de 33.300 Euro pentru fiecare întreprindere nou înființată

 

Obiectivul general al proiectului: Promovarea culturii antreprenoriale prin măsuri profesioniste de formare profesională a grupului țintă, în vederea înființării de noi întreprinderi și creării de noi locuri de muncă. Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale prin furnizarea de servicii de formare profesională pentru un număr de 450 de persoane.
2. Inființarea și dezvoltarea unui număr de 54 intreprinderi START UP și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă.
3. Asigurarea sustenabilității pentru un număr de 54 intreprinderi START UP.

GRUPUL ȚINTĂ este format din 450 persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
• intenționează să-și deschidă o afacere non-agricolă în mediul urban;
• persoane care își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban din regiunea Centru, respectiv în cele 6 județe din regiunea Centru: Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Harghita și Covasna; 

PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 15.01.2018-14.01.2021. Partenerii proiectului: ASOCIAȚIA EUROPEANĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂ- Lider de parteneriat, MONDO CONSULTANȚĂ SRL-Partener 1, MUNICIPIUL FĂGĂRAȘ/ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FĂGĂRAȘ–Partener 2, CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE BRAȘOV- Partener 3.

Persoana de contact: Daniela Emilia Giol, Expert coordonator partener CCI Brașov –tel. 0728137728, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Sursa aici.
 

4. Proiectul “PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) – pentru regiunea Centru”

Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea competențelor antreprenoriale și crearea de noi afaceri în Regiunea Centru, prin furnizarea de programe de formare profesională și activități integrate.

  • 336 de persoane din Regiunea Centru, cu vârsta între 18 - 64 de ani vor beneficia de măsuri de formare în domeniul antreprenoriatului. Dintre cele 336 de persoane, 100 de persoane trebuie sa aibă statut de angajat, iar 236 de persoane să se încadreze în categoria de persoane inactive și șomeri.
  • Din fiecare județ al Regiunii Centru vor fi selectate minimum 20 de persoane care vor fi formate în domeniul antreprenoriatului și vor primi sprijin pentru elaborarea planului de afaceri.
  • Minimum 36 de planuri de afaceri vor fi sprijinite a se implementa în mediul urban, din Regiunea Centru, în diferite domenii non agricole.
  • Valoarea maximă a subvenției acordate fiecărei întreprinderi nou-înființate în baza planului de afaceri aprobat este de 35.000 euro.

Grupul țintă eligibil al acestui proiect este format din persoane fizice cu domiciliul / reședința în Regiunea Centru, în unul dintre cele 6 județe (Brașov, Sibiu, Mureș, Covasna, Harghita sau Alba) şi care fac parte din categoriile:
- șomeri, 
- persoane inactive (studenți, persoane casnice), 
- persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret (USH), derulează, în baza contractului de finanțare POCU/82/3.7/104254 din 12.01.2018, proiectul “PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) – pentru regiunea Centru”, finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul tematic 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. Valoarea totală a proiectului: 8.722.301,38 lei, din care ajutor de minimis 5.649.811,20 lei. Durata proiectului: 36 de luni

Pentru detalii ne puteți contacta: Manager de proiect - Gliga Luciana, ADDJB, Tel: , Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa aici.

Free Joomla! template by L.THEME