Fondul pentru Democrație a apărut pentru a coagula spiritul civic și resursele existente în speranța mobilizării societății civile spre realizări de durată, care să schimbe în mod real societatea românească. Astfel, inițiatorii au pornit o mișcare de strângere de fonduri, care a demonstrat spiritul de apartenență a românilor când vine vorba de lucruri bune.
Testul financiar se apropie de final, iar interesul arătat pentru Fondul pentru Democrație până la acest moment le permite să înceapă deja un prim apel de idei. Până la stabilirea procedurilor de selecție a proiectelor pentru finanțare, deschidem acest apel de idei prin care oricine poate aplica cu o idee de proiect.
Este important de subliniat că aceste idei vor trebui ulterior detaliate pentru a putea fi finanțate. Îți poți exprima ideea la acest link!
Reguli de participare
- Ideile trebuie să se înscrie în una dintre cele patru direcții asumate de Fond: Consolidarea societății civile, educația și implicarea civică; Independența presei și combaterea manipulării presei și a “datelor alternative” ; Echilibrul și separația puterilor în stat; Profesionalizarea actualei și viitoarei clasei politice. Mai multe detalii despre cele 4 direcții, la acest link.
- Nu depuneți idei generale pe care nu vi le asumați ca execuție. O idee poate fi depusă doar în măsura în care vă asumați execuția unui viitor proiect.
- Implementarea poate fi făcută de către un ONG, un grup de inițiativă sau de către o persoană (spre exemplu, în cazul jurnalismului de investigație).
- Fondul pentru democrație nu va sprijini formațiuni politice sau proiecte partizane politic; proiecte care încalcă legislația în vigoare.
- Este posibil ca ideile să fie publicate (fără datele personale), cel puțin în interiorul comunității membrilor donatori.
- În mod evident depunerea unei idei nu presupune și finanțarea ulterioară a acesteia.
Participarea la depunerea de idei înseamnă acordul tău asupra celor expuse mai sus.