Primele mini-tabere în cadrul "Programului de educație prin artă pentru copiii romi"

Aprilie2015Primele patru zile ale săptămânii Altfel din aprilie au fost destinate primelor mini-tabere de arte vizuale din cadrul proiectului “Program de educație prin artă pentru copiii romi”. Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, spațiul colorat al prietenilor noștri de la Centrul de zi pentru copii din situații de risc – FAST din Săcele a fost locația potrivită pentru a-i familiariza pe cei mici cu animăluțele artist din cadrul proiectului.

Pe rând fiecare copil a avut ocazia să își aleagă animăluțul preferat, să-l coloreze și să se folosească de acest prilej pentru a se prezenta, a spune hobby-uri preferate și a descrie propria familie de artiști de acasă. Apoi copiii au învățat să confecționeze felicitări și coșulețe cu tematică de Paște, dar și să creeze în echipe mici benzi desenate cu povești create chiar de ei. Totodată jocurile de energizare și mișcare le-au oferit oportunitatea de a socializa cu colegii lor, de a lucra în echipă, de a comunica.

Pentru voluntarii din proiect, animatorii socio-culturali, mini-taberele au fost prima probă de foc, având ocazia să pună în practică ceea ce au învățat la cursul din Păltiniș și să lucreze în condiții reale cu un grup țintă hiper energic și mai puțin obișnuit cu genul acesta de activități.

Următoarele activități vor avea loc în luna mai, cu ajutorul profesioniștilor în educație și cultură.

Poze de la mini-tabere găsiți pe www.facebook.com/asociatiacolors.

“Program de educație prin artă pentru copiii romi” este un proiect cultural din cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 cu suma de 50934 Euro. Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN își propun să crească accesul copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale. Mai multe detalii pe www.educatieprinarta.plinideidei.ro.


Free Joomla! template by L.THEME