Proiectul WorkAbility - activități principale și rolul Rețelei CAN

AntetPOSDRU2014

IMG 1920

Proiectul WorkAbility a avut ca obiectiv general îmbunătățirea capacității de ocupare a 270 de persoane inactive și șomeri de lungă durată din Județul Brașov, din care minim 50% vor fi femei și minim 30% vor fi tineri.

Grupul țintă a fost format din 270 de persoane, din care: 180 de șomeri de lungă durată (din care minim 90 femei și 45 șomeri tineri), 90 de persoane inactive (din care minim 45 femei, minim 27 tineri).

Activitățile principale desfășurate în perioada aprilie 2014-octombrie 2015 au inclus:

1. Campanie de informare și promovare a serviciilor de consiliere, informare, mediere a ocupării, calificare și a altor oportunități pentru comunitatea locală din Municipiul Brașov și din alte 6 comunități locale

2. Autorizarea a trei cursuri: cameristă, lucrător în comerț de nivel I și de specializare pentru competențe antreprenoriale

3. Furnizarea programului integrat de ocupare prin serviciir de calificare

4. Servicii de consiliere și asistență pentru începerea unei activități de antreprenoriat

5. Crearea unui blog pentru promovarea proiectului workability.agapedia.ro

Partenerul proiectului a fost Asociația Community Aid Network (CAN), asociație înfiinţată în 2008 cu scopul de a dezvolta societatea civilă din România prin sprijinirea organizaţiilor negurvernamentale şi nonprofit care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: asistenţă socială, educaţie, sănătate, dezvoltare comunitară. În prezent, Rețeaua CAN este un promotor al integrării socio-economice a copiilor și tinerilor aflați în situatie de risc și un intermediar între ONG-urile din Brașov, având ca instrument principal portalul canbv.ro, prin intermediul căruia publicul larg este informat cu privire la noutățile din sectorul nonprofit, facilitând de asemenea interacţiunea, schimbul de informaţii şi de experienţă între organizaţiile implicate în proiecte sociale.

În cadrul proiectului "WorkAbility", Rețeaua CAN a fost responsabilă de promovarea activităților proiectului, publicarea lunară a unui articol de promovare a proiectului pe website-ul propriu, publicarea trimestrială a unui articol de promovare a proiectului în revista online destinată ONG-urilor și mediului de afaceri pe care o administrează, implicarea în organizarea celor 2 conferințe de presă și identificarea locurilor de muncă.

Pentru noutăți urmăriți blogul proiectului www.workability.agapedia.ro, iar pentru întrebări sau alte informații datele de contact sunt:

0368-409115 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

www.workability.agapedia.ro  , www.agapedia.ro , www.canbv.ro 

AntetAGA-CAN-WORK

Free Joomla! template by L.THEME