Eu voluntar, tu? - eveniment nonformal pentru toți cei interesați de voluntariat

Pentru al doilea an consecutiv, Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN, oferă un spațiu deschis, nonformal și interactiv tuturor celor care sunt interesați de voluntariat în județul Brașov, organizând un eveniment unic și colorat. Sâmbătă, 4 octombrie, între orele 10-16 sunteți invitați să luați parte la prezentări, sesiuni interactive, jocuri, activități nonformale și traininguri, în clădirea principală a Bibliotecii Județene G. Barițiu din Brașov.

Persoanelor interesate de voluntariat, fără experiență evenimentul le va oferi informații despre drepturile și obligațiile lor ca voluntari, despre beneficiile implicării ca voluntar și le va facilita contactul cu organizațiile locale și cu voluntari cu experiență.

Reprezentanții instituțiilor școlare vor avea ocazia să primească răspunsuri legate de prevederile noii legi a voluntariatului, care a intrat în vigoare din această toamnă și să își actualizeze oferta oportunităților de voluntariat comunitar și a evenimentelor care urmează.

Voluntarilor cu experiență și coordonatorilor de voluntari li s-au pregătit câteva traininguri speciale, legate de documentele folosite în munca cu voluntarii și de promovarea cauzelor (în special în social media) ; de asemenea tinerii interesați să devină peer-educatori (educatori de la egal la egal) vor avea parte de o sesiune dedicată – în cazul lor organizatorii solicită experiență relevantă de voluntariat de cel puțin jumătate de an.

Programul detaliat va fi disponibil pe www.plinideidei.ro și www.facebook.com/asociatiacolors începând cu data de 24 septembrie. Participanții la eveniment care doresc certificat de participare sunt rugați să îl solicite în momentul înscrierii pe site – înscrierea se face pe www.plinideidei.ro/inscrie-te.

Organizațiile care doresc să participe în secțiunea de prezentări și activități sunt rugate să contacteze organizatorii până cel târziu luni, 22 septembrie.

"Eu voluntar, tu ?" ediția a II-a este un eveniment organizat de Asociația Colors în parteneriat cu Biblioteca Județeană G. Barițiu, Rețeaua CAN, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Zizin, Just T. Parteneri media: Newsbv.ro, 24 FUN Brașov, romanticu.org.

banner-eu-vol-tu2014-slide

Free Joomla! template by L.THEME