Comunicat presă - lansarea proiectului Workability

AntetPOSDRU2014-2lansareworkability-siteFundația Agapedia România, în calitate de beneficiar, împreună cu Asociația "Community Aid Network", în calitate de partener, anunță lansarea proiectului "WorkAbility – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov", POSDRU/133/5.1/G/128814, proiect desfășurat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, "INVESTEȘTE ÎN OAMENI!", Axa prioritară 5 - „Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul major de intervenție 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare".

Conferinţa de lansare a proiectului " WorkAbility – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov", va avea loc în data de 22.05.2014, ora 11.00, la Casa Muresan, Salonul Gold, Str. Nicopole nr 54, Brasov.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor inactive şi şomerilor de lungă durată din Judeţul Braşov.

Grupul ţintă al proiectului este format din:

 • 270 de persoane inactive pe piața muncii si şomeri din Județul Braşov, din care:
 • 180 de şomeri de lunga durata (90 de femei si 54 de tineri);
 • 90 de persoane inactive pe piața muncii.

Principalele servicii oferite în cadrul proiectului sunt următoarele:

 • Informare și promovare a serviciilor de consiliere, informare, mediere a ocupării, calificare și a altor oportunități pentru comunitatea locală;
 • Servicii de informare, consiliere ocupațională individuală și de grup;
 • Servicii de mediere a muncii;
 • Programe de formare profesională: cameristă şi lucrător în comerţ;
 • Servicii de consiliere, formare și asistență pentru începerea unei activități de antreprenoriat.

Principalele rezultate estimate:

 • 270 de persoane vor beneficia de serviciile de consiliere/ orientare - acces pe piaţa muncii;
 • 180 de şomeri de lungă durată vor participa la programe integrate de ocupare, din care 90 de femei și 54 de tineri;
 • 246 de persoane vor beneficia de serviciile de instruire – acces pe piaţa muncii;
 • îmbunatățirea capacităților antreprenoriale a șomerilor de lungă durată și a persoanelor inactive pe piața muncii prin dezvoltarea un program de antreprenoriat prin care 20 de persoane vor participa la curs de dezvoltarea capacităților antreprenoriale, iar 4 persoane vor începe o activitate independentă;

Acest proiect contribuie la implementarea obiectivului general al POSDRU prin crearea de oportunităţii pentru participarea pe piaţa muncii, prin dezvoltarea de programe integrate de ocupare în Municipiul Braşov şi în alte 6 comunităţi locale (urbane şi rurale) din Judeţul Braşov, asigurând la nivelul comunităţilor locale o prezenţă a serviciilor de asistenţă pentru ocupare, continuă, flexibilă, adaptată nevoilor şi nivelului de educaţie al populaţiei.

Persoane de contact:

- Mihaela BUCŞA – Specialist Relații Publice, Fundația Agapedia România, tel: 0723537010, fax: 0368/409.115, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

- Liliana GUŞU – Manager de Proiect, Fundația Agapedia România, tel/fax: 0368/409.115, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

AntetAGA-CAN-WORK

Free Joomla! template by L.THEME