2014: An nou, proiect nou - "Multimedia - Pregătire pentru Viață"

mpv-stiriMultimedia – Pregătire pentru Viață , proiect inițiat de Rețeaua CAN, oferă resursele și instrumentele necesare în domeniul comunicației pentru 30 de tineri din municipiul Săcele, care printr-un training multimedia vor avea posibilitatea să își îmbunătățească abilitățile și să devină modele pozitive pentru întreaga comunitate.

În mod practic, 30 de elevi cu vârsta cuprinsă îintre 14-16 ani (cls.a IX-a) vor învăța să folosească un calculator, să filmeze, să utilizeze un aparat de fotografiat, să transmită și să editeze fotografii. De asemenea, vor învăța să folosească spațiul online pentru a publica materiale multimedia pe care să le împărtășească ulterior cu publicul larg.

Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie-decembrie 2014, iar activitățile includ:

  • sesiuni de training multimedia (IT, foto, video, Window, Office, Internet)
  • întâlniri de grup (activități socio-educative, jocuri de echipă, dezbateri tematice, prezentări, ieșiri în aer liber)
  • vizite de studiu
  • orientare și consiliere profesională.

Sesiunile de training din cadrul proiectului se desfășoară în incinta Centrului de Zi pentru Copii și Tineri al Fundației FAST din Săcele.

Proiectul va avea un impact imediat asupra dezvoltării personale a tinerilor, multimedia fiind metoda care le dă posibilitatea să își prezinte opiniile și ideile, să-și creeze un cerc de susținători, să își dezvolte stima de sine și nu în ultimul rând, să fie cu adevărat integrați în această eră digitală. Cu timpul, Multimedia – Pregătire pentru Viață poate să devină o voce prin care tinerii să comunice un puternic mesaj despre acceptare, egalitate și integrare socială, scurtând în acest sens distanța dintre absolvirea școlii și angajare.

antet sigle parteneriProiectul "Multimedia – Pregătire pentru Viață" este finanțat de Fundația ERSTE și implementat de Rețeaua CAN Brașov în parteneriat cu Fundația FAST, Inspectoratul Școlar Județean, Liceul Tehnologic "Victor Jinga", Liceul Teoretic "George Moroianu", Liceul "Zajzoni Rab Istvan" și Krogan Inventiv SRL.

www.multimedia.canbv.ro

www.facebook.com/ReteauaCANBrasov 

Fotografii de la primele sesiuni: http://www.facebook.com/ReteauaCANBrasov/photos_albums.

Free Joomla! template by L.THEME