Parteneri la evenimentul anti-discriminare "Biblioteca Vie"

afis.jpg-stiri

Asociația De Servicii Sociale SCUT are plăcerea de a vă invita la evenimentul 'Biblioteca Vie' care avea loc în data de 27 octombrie, sâmbătă, la Centrul Cultural Reduta, între orele 10:00 a€" 22:00.

Biblioteca Vie este un concept internațional (vezi www.humanlibrary.org), ce își propune să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni fiind în esența, un eveniment antidiscriminare.

Într-o Bibliotecă Vie există Cărți Vii, adică persoane despre care există anumite prejudecăți sau stereotipuri. Voi, Cititorii, aveți posibilitatea de a dialoga cu aceste persoane, punându-le orice fel de întrebări doriți. Vă puteți întâlni cu deținuți, rromi, persoane cu dizabilități, ecologiști, actori, muzicieni, artiști, sportivi, afaceriști etc.

De ce acest dialog?

Pentru că de multe ori diferențele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferențe duc la discriminare, suspiciune și respingere. Esența evenimentului se poate exprima prin următoarele cuvinte:"Întâlnește-ți prejudecata!".

Cărțile din Biblioteca Vie sunt persoane reale aparținând unor categorii extrem de diverse și variate despre care există anumite prejudecăți sau stereotipuri. Persoanele participante în calitate de Cărții Vii sunt voluntari care au acceptat să vină și să vorbească celor interesați despre experiențele și modul lor de viață.

O CARTE VIE nu este un actor care joacă un rol! Cartea numită "€œMuzician" este chiar un artist, Cartea numită "€œPersoana cu dizabilitati" este chiar o persoană care suferă de o anumită afecțiune, ceea ce o face să aibă experiențe diferite de viață. O Carte Vie este persoană care a ales să reprezinte public un anumit grup.Un exemplu de cum pot fi oamenii dintr-un anumit grup, cine sunt ei de fapt. Astfel, Cititorii au posibilitatea să discute cu persoane cu dizabilități, deținuți, artiști, sportivi, jurnaliști, ecologiști, rromi, terapeuți și lista poate continua.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina Facebook - Biblioteca Vie Brașov 2012.

Intrarea este liberă!

AFIȘUL EVENIMENTULUIFree Joomla! template by L.THEME