'Voluntari pentru muzee brașovene' la final de proiect

La finalul unui proiect care a durat șase luni, muzeele brașovene Casa Mureșenilor și Cetatea Râșnov beneficiază de expertiză în domeniul managementului voluntarilor, de 4 coordonatori și 20 de voluntari pregătiți să se implice în activitățile culturale locale. Proiectul cultural "Voluntari pentru muzee brașovene" a fost finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național cu 69.550 lei.

Începând cu luna aprilie a acestui an cele două muzee brașovene Casa Mureșenilor și Cetatea Râșnov au trecut printr-un proces complex de formare, care a vizat pe de o parte instruirea a câte doi coordonatori de voluntari pentru fiecare muzeu, prin activități practice, mentorat și job-shadowing în organizații neguvernamentale locale, membre ale Rețelei CAN și pe de altă parte gestionarea unui grup de 20 de voluntari locali și 9 voluntari europeni pe perioada lunilor iunie-august 2012, implicați în activități de ghidaj, suport la activități și evenimente și promovare.

Tot în cadrul aceluiași proiect, au fost create instrumente standardizate de gestionare a voluntarilor dar și o platformă online de promovare a oportunităților în domeniul voluntariatului cultural, constând în site-ul www.voluntaripentrumuzee.ro și pagina www.facebook.com/voluntaripentrumuzee

Organizatorii își doresc ca acest proiect să fie un punct de plecare în dezvoltarea voluntariatului cultural în Brașov, la final de proiect invitând și alți operatori culturali la un eveniment de diseminare, cu scopul de a prezenta rezultatele proiectului și de lansa invitația celor prezenți pentru parteneriate pentru anul care urmează.

"Participând la acest proiect am învățat multe lucruri despre muzee. Totul părea simplu dar este o muncă migăloasă în spatele acelor expoziții minunate. Plus că am învățat mai multe despre mine. Într-un fel pot să spun că acest proiect m-a ajutat să mă descopăr într-o nouă lumină." Diana Petculescu, voluntar.

"Voluntari pentru muzee brașovene" este un proiect cultural pilot implementat de către Asociația Colors în parteneriat cu Muzeul Casa Mureșenilor, Primăria Orașului Râșnov și Rețeana CAN în perioada aprilie-septembrie 2012 și finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul ariei Management cultural și formare profesională și urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a muzeelor brașovene în managementul voluntarilor prin formarea unui corp de voluntari și a unor coordonatori de voluntari pentru muzeele participante la proiect.

Pentru mai multe informații: Asociația Colors, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0745052151, persoană de contact: Claudia Popa, coordonator proiect.

voluntari pentru muzee-slide

Free Joomla! template by L.THEME