Schimb experiență la Fundația Poplars

DSCF5494Fundația Poplars își desfășoară activitatea în Sânpetru, oferind servicii pentru persoane cu dizabilități, care includ ateliere artistice și de lucru manual, jocuri, terapie prin muzică, activități în aer liber și, mai recent, terapie cu animale.

Echipa se ocupă de 40 de beneficiari. De regulă aceștia sunt împărțiți în grupe de câte 6-7, supervizați de câte doi-trei voluntari. Lausia Costiuc, directorul Fundației ne-a spus că uneori grupurile sunt formate din persoane cu vârste diferite, lucru care îi ajută să dezvolte prietenii, cu rezultate benefice. Voluntarii care ajută în fundație sunt profesioniști.De exemplu, Tatiana este parte a programului din martie, are pregătire de terapeut ocupațional iar ca voluntar s-a implicat în proiecte și organizații diverse încă din 2002. Am întrebat-o care este cea mai dificilă parte a muncii sale de voluntar și ne-a răspuns că nu contează, "atunci când ceva pare dificil, înseamnă o nouă provocare care mă mobilizează și mai mult și mă face să mă simt bine". Un alt voluntar, Claudiu, este șofer și ajută la transportul beneficiarilor. Lucrează în fiecare zi, fără a-și pierde niciun strop de speranță sau generozitate.

În cadrul Fundației Poplars coordonatorii de voluntari din proiectul "Voluntari pentru muzee brașovene" au avut ocazia să experimenteze câteva ore din viața Lausiei (ore în care coordonează și echipa de voluntari) în cadrul vizitelor de job-shadowing la organizații neguvernamentale locale.

"Voluntari pentru muzee brașovene" este un proiect cultural pilot implementat de către Asociația Colors în parteneriat cu Muzeul Casa Mureșenilor, Primăria Orașului Râșnov și Rețeana CAN în perioada aprilie-septembrie 2012 și finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul ariei Management cultural și formare profesională.

Free Joomla! template by L.THEME