Cum a fost la Târgul de Voluntariat Brașov

targ de voluntariat 300-stiriDesfășurat sub sloganul "Moda este trecătoare, doar voluntariatul rămâne neschimbat", Târgul de voluntariat Brașov, ediția a II-a adus laolaltă, în spațiul pus la dispoziție de către Biblioteca Județeană G. Barițiu, 21 de organizații neguvernamentale și instituții publice din Brașov, Codlea și Ghimbav și proiectele lor de voluntariat comunitar. Vremea potrivnică nu a stat în calea curiozității, încă de la primele ore ale dimineții participanții începând să apară, dornici de a afla mai multe detalii despre ofertele de voluntariat din județul Brașov. Aceștia au avut ocazia să afle prin intermediul jocurilor cu conținut informativ și atelierelor de bijuterii și crafts despre:

• motivele pentru care poți deveni voluntar,

• cum promovezi un proiect de voluntariat,

• activitățile în care se implică voluntarii,

• Serviciul European de Voluntariat (EVS).

Asociația Colors, Biblioteca Județeană George Barițiu, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația pentru Parteneriat Comunitar, Asociația Pro Democrația Club Brașov, Primăria Râșnov – Cetatea Râșnov, Asociația de Servicii Sociale Scut, Asociația pentru Protecția Animalelor ANU-Animals Need Us, Asociația International Award for Young People, Fundația Rafael, Amuradia, Asociația Tineretul ONU din România (ex Asociația BISMUN), Salvați Copiii Filiala Brașov, Edu for All, Centrul de Voluntariat Brașov, Tineri pentru Tineri, Org. Nat. Cercetașii României – Filiala Brașov "Virgil Onițiu", Fundația PECA (pentru copii abandonați), Asociația Copiii de Cristal, Caritas au oferit în cadrul Târgului peste 250 de locuri de voluntariat în proiectele proprii.

Însă motivul care ar trebui să primeze în luarea deciziei de a participa la un asemenea eveniment ar trebui să fie dorința de a contribui cât putem, pentru a face o schimbare în societatea în care trăim. Fiecare dintre noi are această capacitate, trebuie doar să îi dăm o șansă, prin găsirea unei organizații care să se plieze pe dorințele și obiectivele noastre.

La sfârșitul evenimentului, cei mai activi și creativi participanți au fost răsplătiți cu cadouri din partea organizatorilor, alții mulțumindu-se să experimenteze șansa de a deveni voluntari.

Dacă ești interesat să te implici ca voluntar în Brașov, te poți înscrie pe www.facebook.com/voluntariatbrasov.

Mai multe poze găsiți pe Facebook în albumul Colors și albumul CAN.

Târgul de Voluntariat Brașov ediția a II-a este un eveniment organizat de Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN și Biblioteca Județeană G. Barițiu și finanțat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov.

Free Joomla! template by L.THEME