CAN Brasov

Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana - noi activități și proiecte


Twitter

christiana-stiriÎn urma evenimentului de deschidere a Centrului Socio-Medical, Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana transmite publicului,colegilor și tuturor colaboratorilor noutățile legate de activitatea prezentă în cele două locații: Săcele, respectiv Brașov.

Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana non-profit, neguvernamentală, ecumenică şi apolitică, a fost înfiinţată în anul 1993, la iniţiativa doctorului Teofil MIJA.

Misiunea Asociaţiei este una umanitară şi serveşte scopurilor de binefacere şi utilitate publică. Asociaţia Christiana acordă asistenţă socio-medicală, psiho-emoţională şi spirituală persoanelor aflate în situaţie de risc social sau cu potenţial de a-l dezvolta, indiferent de naţionalitate, rasă sau religie, contribuind în acest fel la stabilirea şi creşterea calităţii vieţii acestor persoane.

Obiectivele Asociaţiei se concretizează prin proiectele sale sociale:

  • Căminul de Bătrâni Christiana, Str. G.Moroianu, nr. 11, Săcele, jud. Braşov
  • Centrul Socio-Medical Christiana, Str. I. Cantacuzino nr.14, Brasov
  • Centrul de Zi, cu cele două locaţii: în Căminul de Bătrâni Christiana din Săcele și în Centrul Socio-Medical Christiana din Braşov

În cadrul Căminului de Bătrâni se oferă găzduire şi îngrijire unui număr de aproximativ 60 de persoane vârstnice care, din cauza vârstei înaintate, a bolilor specifice vârstei sau a singurătăţii, depind de ajutorul semenilor. Căminul funcţionează în clădirea vechiului internat al Liceului de Construcţii din Săcele, aceasta fiind complet renovată, reamenajată şi adaptată nevoilor beneficiarilor. Ne propunem să funcţioneze la capacitatea maximă, fiind astfel ajutaţi cât mai mulţi vârstnici din comunitate. Se oferă: îngrijire medicală şi recuperarea/susţinerea capacităţilor fizice şi intelectuale, consiliere socială şi juridică, servicii de îngrijire personală-menaj, activităţi socio-culturale şi asistenţă religioasă. Căminul oferă beneficiarilor săi demnitatea, respectul şi integritatea de care au nevoie pentru o viaţă liniştită.

Centrul Socio-Medical Christiana va funcţiona în curând în clădirea vechii Policlinici Christiana din Braşov. Policlinica, înfiinţată în 1993, a acordat până în 2010 consultaţii medicale gratuite pentru un număr de peste 600 de persoane aflate în nevoie socială. Clădirea a fost complet reabilitată (începând cu 2011) şi se află în prezent în ultima fază a amenajărilor interioare şi exterioare. Serviciile Centrului Socio-Medical Christiana vor oferi îngrijiri şi suport cu abordare holistică, integrativă, psiho-socio-medicală, fiind dedicate predilect vârstnicilor dar şi altor persoane care se află în situaţii de risc social sau cu potenţialul de a-l dezvolta. Aria geografica de acoperire este cea a comunităţii brasovene dar şi judeţeană.

Servicii :

  • Servicii medicale de specialitate: stomatologie, cardiologie, boli interne, neuropsihiatrie, geriatrie, boli infecţioase, homeopatie, boli de nutritie; consultaţiile vor fi acordate în regim de gratuitate unui număr cât mai mare de persoane aflate în situaţie de risc social;
  • Servicii conexe/interdisciplinare - kineto- şi reflexoterapie, gimnastică medicală;
  • Asistenţă şi consiliere socială;
  • Suport si consiliere psihologică şi spirituală;

Centrul de Zi, cu activitate în cadrul Căminului de Bătrâni şi în incinta Centrului Socio-Medical, este un serviciu specializat în creşterea calităţii vieţii şi incluziunea/reincluziunea psiho-socială si comunitară a persoanelor în situaţie de risc social (in mod special vârstnici, persoane cu dizabilităţi). În prezent se finalizează dosarele de acreditare a celor doua servicii sociale (Centrul Socio-Medical si Centrul de Zi) şi avizare a cabinetelor medicale.

Misiunea de a duce mai departe munca filantropică a domnului doctor Mija este pentru cei ce sunt alaturi de Asociația Christiana în aceeaşi măsură o onoare dar şi o mare responsabilitate. Descarcă slide prezentare Asociația Christiana.


ASOCIAŢIA FILANTROPICĂ MEDICAL CREŞTINĂ „CHRISTIANA" BRAŞOV

Caminul de Bătrâni, Str. G.Moroianu nr. 11, Săcele; tel. 004 0268 273450 (Director General - Margareta Ardeleanu - Chirică)

Centrul Socio-Medical, Str. I. Cantacuzino nr.14, Brasov; tel. 0268419069 (Direcotr Proiect - Luiza Goga)

Fax. 004 0268 276611; E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; Pagină web: www.cristianabv.ro


Ești aici: Acasă Activitate Articole Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana - noi activități și proiecte