Noi activități în cadrul programului "Multimedia - Pregătire pentru Viață"

În anul 2016 programul "Multimedia – Pregătire pentru Viață" își diversifică activitățile, pregătind noi subproiecte/departamente de practică pentru elevii absolvenți.

AfisA3-Iulie2015

Continuăm Training multimedia 2016: Noua generație de clasa a IX-a începe primele sesiuni de training în februarie 2016. Curricula a fost îmbunătățită în urma feedback-ului colectat la evaluarea finală, astfel schimbările s-au introdus pentru a ne adapta mai bine la nevoile participanților și pentru a face programul mai atractiv de asemenea.

Studio foto: Acesta reprezintă o ramură de antreprenoriat social care a fost dezvoltată alături de consultanții de la IFUA Nonprofit Partner și de colegul nostru liber-profesionist în domeniu, Erno Ungvary. Ne propunem să oferim un pachet de servicii foto către comunitatea locală, în special către mediul educațional, respectiv către grădinițe, școli, dar și licee și alte organizații sau grupuri informale. Studio-ul foto include aparatura necesară pentru realizarea de fotografii în interior, precum și echipamentele pentru procesare, editare și printare. Alături de Erno vor lucra între 3-5 tineri absolvenți ai programului.

o Servicii de promovare pentru Centrul de Formare Profesională al Fundației FAST din Săcele. Un grup de tineri din programului "Multimedia – Pregătire pentru Viață" va lucra aproape de echipa FAST la realizarea de fotografii, videoclipuri, precum și materiale de informare și promovare a activității centrului. Această inițiativă ne dă oportunitatea să ne pregătim serviciile, să le punem în practică și să evoluăm prin îmbunătățiri permanente.

Multimedia Summer Camp: "Tabăra de vară Multimedia" reprezintă o oportunitate pentru tinerii din Săcele, care provin din medii socio-culturale diferite, de a se familiariza cu instrumente digitale şi programe IT şi de a folosi tehnologia pentru a deveni modele pozitive în comunitate, pentru a combate prejudecăţile şi pentru a transmite un puternic mesaj despre acceptare, egalitate şi integrare socială. Tabăra este dedicată unui număr de 20 tineri din Săcele, cu vârsta între 14-18 ani, elevi ai liceelor din Săcele care sunt absolvenți ai programului "Multimedia – Pregătire pentru Viață". Tematica taberei este legată de domeniul diversității culturale.

Din Săcele, cu drag – Locuri, oameni, valori, fapte: Campania de implicare civică și promovare turistică a orașului Săcele aduce împreună tineri de etnii diferite care lucrează la îndeplinirea misiunii comune de a evidenția aspectele pozitive ale vieții orasului, de a valorifica diversitatea locală și potențialul turistic. Caracterul multicultural și intercultural al localității Săcele ne va permite să includem în campanie aspecte din patrimoniul fiecarui grup etnic, să combatem stereotipurile, să promovam diversitatea și să încurajăm cunoașterea înaintea generării prejudecăților.

Tot în anul 2016, Rețeaua CAN Brașov, în parteneriat cu Asociația APC Brașov, demarează la Săcele proiectul Proactivi pentru Gârcini , inițiativă care aduce organizarea comunitară în Săcele, o metodă prin care oamenii acționează împreună în interesul lor comun, în favoarea dezvoltării comunității lor. Ne propunem astfel să stimulăm, să încurajăm tinerii în implicarea activă în abordarea și soluționarea problemelor din cartierul Gârcini, municipiul Săcele! Tiner din Săcele, inclusiv absolvenți MPV, au ocazia să participe la ateliere de îmbunătățire a competențelor de leadership comunitar, tineri care vor forma ulterior primul grup de inițiativă civică al cartierului. Despre acest proiect puteți citi în curând mai multe aici.

*Prin îmbunătățirea competențelor de leadership comunitar înțelegem ridicarea statutului social al tinerilor din Gârcini, la un nivel la care să fie încrezători în forțele proprii, să mobilizeze și să influențeze pozitiv pe egalii lor, să fie modele pentru cei din jur și motivați să aplice soluțiile la problemele care îi privesc în mod direct.Puteți urmări activitățile și evenimentele din cadrul programului pe site-ul www.multimedia.canbv.ro

Canal Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCh69Hz0MsB-48gh7oYn_y6Q

Free Joomla! template by L.THEME