Community Aid Network - Reteaua de Sprijin Comunitar Brasov
Who we are Members NGO resourcesHome page
Projects

Press
Info bulletin
Offers and requests
Sponsors
Guest book
Contact
Join CAN!
last comment:

This looks like a really useful website for Romanian charities. Keep up the good work!

© Community Aid Network
Brasov - Romania
Reteaua de Sprijin Comunitar

Press

The orphans are being helped to go abroad

Centrul „Un pas spre viitor” îşi deschide porţile către o nouă „generaţie” de orfani. Înfiinţată în urmă cu aproape doi ani de către un orfan pentru a le oferi tinerilor ieşiţi din orfelinate şansa să se pună pe picioare, asociaţia a reuşit deja să integreze în societate prima „promoţie”. Acum, alţi orfani vor avea parte de sprijin pentru a porni cu dreptul în viaţă.

Mulţi tineri din centrul situat în căminul din incinta colegiului „Mircea Cristea” au ales să muncească în străinătate. „Încercăm să încurajăm tinerii să plece în străinătate, mai ales când nu au ce să facă în ţară. Ultimii doi din cei 12 - câţi am avut în total - au plecat în Germania, alţii în Spania, vreo doi s-au reintegrat în familia naturală şi au plecat acasă. Restul au reuşit să se angajeze în Braşov sau în alte localităţi”, a declarat Florin Cătănescu, coordonatorul „Un pas spre viitor”. Tânărul a colaborat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, pentru a găsi o firmă de plasare a forţei de muncă. „Am găsit o firmă de recrutare prin AJOFM cu punct de lucru în Germania. Tinerilor li se asigură cazare, masă şi sunt foarte mulţumiţi”, a subliniat Cătănescu.

Din iunie, centrul se va umple din nou cu orfani, proaspeţi ieşiţi anul acesta din centrele de plasament ale Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului. Din păcate, numărul de locuri este limitat, doar la 12 băieţi putând să li se asigure un loc într-o cameră.

source: Buna ziua Brasov - 2008 Mar 26 


please sign our guest book:
name:

email:

text:


Log in!
user name:

password: