Community Aid Network - Reteaua de Sprijin Comunitar Brasov
Cine suntem noi Membri Resurse ONGPrima pagina
Proiecte

Monitorizare presă
Buletin informativ
Anunturi
Sponsori
Cartea de oaspeti
Contact
Intra in Retea!
ultimul comentariu:

This looks like a really useful website for Romanian charities. Keep up the good work!

© Community Aid Network
Brasov - Romania
Reteaua de Sprijin Comunitar

Monitorizare presă

Orfanii sunt ajutaţi să plece în străinătate

Centrul „Un pas spre viitor” îşi deschide porţile către o nouă „generaţie” de orfani. Înfiinţată în urmă cu aproape doi ani de către un orfan pentru a le oferi tinerilor ieşiţi din orfelinate şansa să se pună pe picioare, asociaţia a reuşit deja să integreze în societate prima „promoţie”. Acum, alţi orfani vor avea parte de sprijin pentru a porni cu dreptul în viaţă.

Mulţi tineri din centrul situat în căminul din incinta colegiului „Mircea Cristea” au ales să muncească în străinătate. „Încercăm să încurajăm tinerii să plece în străinătate, mai ales când nu au ce să facă în ţară. Ultimii doi din cei 12 - câţi am avut în total - au plecat în Germania, alţii în Spania, vreo doi s-au reintegrat în familia naturală şi au plecat acasă. Restul au reuşit să se angajeze în Braşov sau în alte localităţi”, a declarat Florin Cătănescu, coordonatorul „Un pas spre viitor”. Tânărul a colaborat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, pentru a găsi o firmă de plasare a forţei de muncă. „Am găsit o firmă de recrutare prin AJOFM cu punct de lucru în Germania. Tinerilor li se asigură cazare, masă şi sunt foarte mulţumiţi”, a subliniat Cătănescu.

Din iunie, centrul se va umple din nou cu orfani, proaspeţi ieşiţi anul acesta din centrele de plasament ale Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului. Din păcate, numărul de locuri este limitat, doar la 12 băieţi putând să li se asigure un loc într-o cameră.

sursa: Buna ziua Brasov - 2008 Mar 26 


semneaza in cartea noastra de oaspeti:
nume:

email:

text:


Log in!
user:

parola: