Community Aid Network - Reteaua de Sprijin Comunitar Brasov
Cine suntem noi Reteaua Resurse ONGPrima pagina
Proiecte

Monitorizare presă
Buletin informativ
Anunturi
Sponsori
Cartea de oaspeti
Contact
Intra in Retea!

Community Aid Network
Brasov - Romania
Reteaua de Sprijin Comunitar

Monitorizare presă

49 de elevi premianti vor beneficia de bursa Rotary

Desfasurata in seara zilei de 1 iunie, la Cercul Militar Brasov, Gala de caritate Rotary Brasov 2007, desfasurata sub logo-ul: "Fii de nota 10!", a fost un adevarat succes. Peste 200 de invitati au onorat cu prezenta cel mai important eveniment de caritate anual din Brasov, alaturandu-se cu totii aceleiasi cauze nobile: sustinere, prin burse lunare, a elevilor cu performante scolare deosebite, obtinute in ciuda conditiilor de viata precare.

Ca urmare a reusitei financiare a Galei, 49 de elevi au fost alesi pentru a beneficia de o bursa in valoare de 300 de lei lunar, pe parcursul anului scolar ce incepe in aceasta luna. Bursa va fi acordata pe o perioada de zece luni, incepand din septembrie 2007. Destinatia acesteia este urmatoarea: 150 lei pentru rechizite, carti, birotica, studii sau interese speciale, 75 lei pentru imbracaminte - incaltaminte, iar 75 lei pentru alimente.

Bursele vor fi acordate sub forma unor tichete valorice cumulate pentru doua luni consecutive. Acestea vor fi inmanate maine, in cadrul unei festivitati, elevilor insotiti de reprezentantii lor legali. Selectia beneficiarilor a fost initiata de Clubul Rotary Brasov, in parteneriat cu ProTV Brasov, cu ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean Brasov si finalizata in urma anchetei sociale efectuate de catre Directia de Servicii Sociale (DSS) din cadrul Consiliului Local al Municipiului Brasov, partener media fiind si "Transilvania Expres", care a prezentat cateva din cazurile pe cat de dramatice, pe atat de admirabile, prin ambitia dovedita de copiii vitregiti de soarta.

Beneficiarii burselor vor fi incurajati sa-si mentina sau chiar sa-si depaseasca performanta scolara pentru care au fost selectati. Astfel, in cazul obtinerii de rezultate deosebite, respectiv premiu in anul scolar 2007-2008, elevii vor beneficia de bursa de performanta si in anul scolar 2008-2009. De altfel, la finalul Galei, Gitana Sandu, presedinte 2006-2007 al Rotary Brasov, declarase: "Toti cei care au fost alaturi de noi in acest proiect, vazuti si nevazuti, au fost, intr-adevar, de nota 10 la generozitate. Le suntem recunoscatori pentru acest gest si sensibilitatea pe care ne-au aratat-o ne lasa sa speram ca vom putea apela la sprijinul lor si in viitor".

Pe intreaga durata a acestui an scolar, evolutia elevilor bursieri va fi indeaproape monitorizata de reprezentantii Clubului Rotary Brasov, impreuna cu cei ai DSS Brasov.

sursa: Transilvania Expres - 2007 Sep 10 


semneaza in cartea noastra de oaspeti:
nume:

email:

text:


Log in!
user:

parola: