Community Aid Network - Reteaua de Sprijin Comunitar Brasov
Cine suntem noi Reteaua Resurse ONGPrima pagina
Proiecte

Monitorizare presă
Buletin informativ
Anunturi
Sponsori
Cartea de oaspeti
Contact
Intra in Retea!

Community Aid Network
Brasov - Romania
Reteaua de Sprijin Comunitar

Monitorizare presă

REDUCERE - DOAR CINCI LOCURI IN SPITAL PENTRU COPIII CU TBC

Spitalul de Pneumoftiziologie Brasov are din aceasta luna doar cinci locuri unde pot fi tratati copiii suspecti sau suferinzi de TBC. In cladirile fostei sectii functioneaza acum trei compartimente, unde primesc ingrijiri copii, adolescenti si adulti.

De la 1 mai, autoritatile sanitare brasovene au pus in aplicare ordinul Ministrului Sanatatii care prevede reducerea numarului de paturi din spitale. Conform acestui ordin, dar si din cauza faptului ca terenul si cladirile au fost revendicate de fostul proprietar, prima unitate sanitara intrata in procesul de reorganizare a fost Spitalul de Pneumoftiziologie. Aici, din fosta Sectie pentru Copii cu 60 de paturi, a mai ramas acum doar un compartiment cu cinci locuri, unde pot fi tratati micutii de pana la 14 ani, suspecti sau suferinzi de tuberculoza.

In cele doua cladiri ramase libere, cel putin pana la retrocedarea catre proprietarul de drept, functioneaza de la 1 mai trei compartimente. Intr-una din cladiri, pe langa cele cinci paturi pentru micuti, s-a mai infiintat un compartiment pentru adolescenti, cu 13 paturi, iar in cealalta cladire a fost amenajat un nou pavilion pentru adulti cu 30 de paturi.

"Ne-am reorganizat si functionam in conditii normale. Totodata, am incercat sa le oferim conditii mai bune pacientilor si sa eliberam saloanele de adulti, care erau aglomerate. Noua structura, aprobata de Ministerul Sanatatii, prevede sa avem 140 de paturi in loc de 185", a precizat dr. Carmen Macavei, managerul Spitalului de Pneumofiziologie.

Aceasta sustine ca pana acum nu a existat nici un fel de problema in ceea ce priveste numarul de internari si nu crede ca vor fi nici in viitor. "In acest compartiment vor fi internati doar copiii suspecti sau suferinzi de tuberculoza din judetul Brasov. Pacientii din Covasna si Harghita, ce reprezentau un numar destul de consistent din totalul celor internati, vor fi tratati de acum in alte judete, unde exista sectie de pediatrie TBC. Totodata, copiii din judetul Brasov cu boli respiratorii netuberculoase, dar care erau tratati la Stejeris - cam o treime dintre cazuri -, vor fi de acum tratati la Spitalul de Copii, in sectiile pediatrice de la spitalele municipale sau in ambulator, daca nu necesita spitalizare. In situatia in care vom avea nevoie de mai multe locuri pentru copii, le vom suplimenta cu cele de la adolescenti sau invers, in functie de situatie", a precizat dr. Carmen Macavei.

Fara sectie la Spitalul de Pediatrie Autoritatile sanitare au precizat initial ca dupa aceasta restructurare de la Stejeris, se va crea o noua sectie la Spitalul de Copii, unde se vor trata doar bolile cronice pulmonare. Managerul unitatii, dr. Ioan Mazgareanu, ne-a spus insa, ca decizia finala luata de minister si de CJ Brasov a fost aceea ca spitalul sa functioneze in continuare pe aceeasi structura, fara a se mai organiza inca sectia respectiva. Totodata, personalul sanitar, dar si cel de la intretinere al fostei Sectii de Copii a fost redistribuit pe celelalte pavilioane ale spitalului. Noul compartiment pentru copii are acum un doctor, cinci asistente si sase infirmiere.

sursa: United Press International - 2007 May 15 


semneaza in cartea noastra de oaspeti:
nume:

email:

text:


Log in!
user:

parola: