Fundaţia pentru Copii Abandonaţi (PECA)

peca 2015
Adresa:Str. Pieții, nr. 103, Ghimbav
Telefon: 0268 258256
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.pentrucopiiabandonati.ro
www.fb.com/Fundatia-PECA

 

Fundaţia PECA a fost înfiinţată în 1994, cu scopul de a crea condiţiile necesare îngrijirii, creşterii şi educării copiilor abandonaţi şi de a acorda asistenţă socială persoanelor defavorizate.

Proiectul “Acasă”: În cele doua case de copii “Casa Prichindel” şi “Casa Livezii” trăiesc 24 de copii, în trei grupe familiale. Dorim să le oferim acestor copii lipsiţi de ocrotirea părinţilor naturali, căldura, siguranţa şi armonia unei familii; le asigurăm condiţii optime de trai, iar prin acceptare şi apreciere, îi încurajăm să-şi cultive talentul, să se autodepăşească, să-şi dezvolte o personalitate armonioasă. Scopul nostru este de a ne îngriji de copii până când vor deveni independenţi sau se vor putea întoarce în familiile naturale.

Proiectul “Un pas către independenţă” urmăreşte integrarea socio-profesională a tinerilor care, plecând din casele noastre sau din alte centre de plasament, se pregătesc să devină independendenţi. Între 5 şi 10 tineri beneficiază de sprijinul nostru, începând cu consiliere, ajutor material (locuinţă, bani şi alimente), până la asistare permanentă, acolo unde este nevoie.

Proiecul After –school social: Având susţinerea primăriei şi a şcolii din Ghimbav, proiectul se adresează copiilor din comunitate proveniţi din familii vulnerabile social. Astfel, un număr de 17-18 copii beneficiază de sprijin pedagogic şi psihologic, primesc rechizite, zilnic o gustare şi ocazional organizăm activităţi de petrecere a timpului liber.

Proiectul “Dumbrăviţa”, realizat în parteneriat, vine în întâmpinarea nevoilor comunităţii de rromi şi în sprijinul grădiniţei din comuna Dumbrăviţa, jud. Braşov. Asistăm 30 de familii de rromi, alcătuite din 146 de adulţi şi 187 de copii. Toate ajutoarele primite de aceste familii sunt condiţionate de prezenţa copiilor la şcoală şi grădiniţă.

Proiectul Atelier Diversis:  De curând, atelierul de creaţie al fundaţiei a devenit o mică întreprindere socială- Atelier Diversis, finanţat printr-un grant din partea Elveţiei pentru Uniunea Europeană extinsă. În acest atelier protejat, realizăm accesorii textile pentru copii, dar şi produse adresate firmelor sau altor persoane interesate. Astfel, am creat locuri de muncă pentru persoane vulnerabile social şi am construit cadrul dezvoltării unei afaceri, care să genereze venituri pentru activitatea caritabilă a fundaţiei.

Conducere:

  • Carmen Cristureanu - Director
  • Monica Dănilă – Coordonator centre rezidentiale pentru protectia copilului/Psihoterapeut

Galeria foto produse (click pentru a mări):

Pentru achiziționare și comenzi persoana de contact: Andreea Scurtu, antreprenor social/agent vânzări - 0749 058 988, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Descarcă PORTOFOLIU PRODUSE aici.

Articole:

Direcționează 2% din impozitul pe venit către Fundația PECA! Descarcă formular aici.

Free Joomla! template by L.THEME