Asociaţia Catharsis

logo cathatr Asociaţia Catharsis Adresa:Str. Toamnei, Nr. 16, Brasov,  500223
Telefon: 0268 324 888
E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.catharsis.org.ro

Prezentare:
Asociatia ,,Catharsis” a fost constituita la data de 17 ianuarie 1996, in baza Legii nr.21/1924, a Decretului nr.31/1954 si a Legii nr.77/1994. In parteneriat cu Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului, Brasov, Covasna si Harghita asociatia deruleaza anual programe de interes national si regional, prin care asigura respectarea si protectia drepturilor copilului in dificultate si a familiei in situatie de risc.

Obiective :
- Respectarea si promovarea drepturilor copiilor
- Reducerea numarului de copii institutionalizati
- Incurajarea alternativelor de tip familial prin reintegrarea copilului in familia naturala sau largita, acolo unde este posibil, plasament la asistent maternal profesionist
- Integrarea sociala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie la implinirea varstei de 18 ani
- Imbunatatirea standardelor de viata ale copiilor cu nevoi speciale si ale familiilor care se afla in dificultate
- Ameliorarea suferintelor copiilor si tinerilor bolnavi incurabil, stoparea evolutiei bolii, acolo unde este posibil
- Formarea si dezvoltarea unei retele de voluntari dedicati
- Initierea si dezvoltarea unor parteneriate interne si externe care sa asigure sustenabilitatea programelor si implementarea proiectelor
- Colaborarea cu institutii si autoritati publice, cu organisme nonguvernamentale, interne si externe care au competente in domeniul protectiei drepturilor copiilor si asistentei sociale.

Servicii:
1. Serviciu social specializat de suport si asistenta pentru familiile si copiii aflati in dificultate - conform O.G. nr. 68/2003, art. 3.4, alin. (2), lit. b): actiuni de urgenta in vederea reducerii efectelor situatiilor de criza.
2. Serviciu social cu caracter primar privind activitati si servicii de consiliere - conform O.G., nr. 68/2003, art. 3.2, alin. 2, lit. f): consiliere pentru persoanele sau familiile care adopta copii sau care au minori in plasament.

Conducere:
Azota Popescu - Presedinte

 

Free Joomla! template by L.THEME