Organizația Superar România

superstar
Adresa: Objekt 19, Alte Ankerbrotfabrik,  Absberggasse 27, 1100 Wien, Austria
Puncte de lucru: Săcele, Zizin, Sfântu Gheorge
Telefon: 0751 283 131
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.fb.com/SuperarRomania

((Superar)) este o organizație non-profit ce a pornit din Viena, Austria. A fost fondată de către Casa Vieneză de Concerte, Corul Băietilor din Viena și Organizația de Caritate a Arhiepiscopiei. Organizația Superar este modelată după metodologia El Sistema folosind muzica pentru o schimbare la nivel social. Unirea a trei instituții mari precum și experiența personală a membrilor fondatori asigură predarea oferită de Superar la un nivel artistic și muzical de cea mai inaltă calitate.

Scop:

Ca mișcare, Superar are scopul de a face o diferență reală prin crearea unui sentiment tangibil de coeziune socială, precum și de a face muzică. Scopul este de a stabili o rețea muzicală vastă în Europa pe termen lung. Prin urmare, structurile existente sunt dezvoltate și extinse în mod continuu, cu scopul de a face lecții de canto și cu instrumente de înaltă calitate și totodată o parte integrantă din viața cotidiană a multor copii și tineri.

Misiune:

Educația muzicală nu dezvoltă numai abilitatile muzicale ale participanților, ci și consolidează importante abilități suplimentare, cum ar fi abilitățile de concentrare, de motivație, de comunicare, de creativitate, conștiința de sine, auto-disciplina, încrederea în sine și un simț al responsabilității. A face muzică împreună întărește sentimentul de toleranță, lucru în echipă, capacitatea de a accepta observații, și joacă un rol important în crearea unui spirit comunitar, a unor abilități de comunicare și creează un sentiment de durată al comunității.

  •  Superar exploatează efectele pozitive ale muzicii, ale activitățiilor creative și oportunitățile pe care le oferă pentru a inspira copiii și tinerii să facă un pas spre o societate cu șanse egale.
  • Superar motivează copiii să își depășească limitele pentru a își dezvolta potențialul și să profite de oportunități printr-o creare activă a muzicii.
  • Cu ajutorul puterii muzicii, Superar conectează oamenii din afara frontierelor, promovează dialogul și oferă o experiență pozitivă prin intermediul unui mediu creativ.

ACTIVITĂȚI

Copiii participă gratuit fie în cadrul corului sau a orchestrei, aproape în fiecare zi, și deprind, uneori chiar fără să realizeze, multe abilități precum, perseverență, răbdare, perfecționare, muncă în echipă, să aprecieze frumusețea, să se confrunte cu greșeli și să se bucure de recompensele provenite din muncă.

Superar își desfășoară activitatea în locațiile unde există o nevoie de incluziune, la nivel social, a copiilor din medii diferite. Astfel, copiii învață să lucrează în echipă, de cele mai multe ori cu cei cu care nu ar fi cooperat în mod normal. România a fost aleasă ca și locație datorită diviziunii dintre diferite culturi, a românilor, maghiarilor și romilor. Programul a început în primăvara anului 2013 pentru o perioadă de probă de 6 luni, însă programul a fost atât de popular și primit cu atât entuziasm de către copii, părinți și comunitate, încât s-a decis că România să fie o locație permanentă pentru desfășurarea activităților organizației Superar.

LOCAȚII

Acum, Superar România lucrează cu mai mult de 300 de copii în 5 locații diferite iar în Sfântu Gheorghe mai mult de 200 de copii sunt implicați în acest program participând la lecții de muzică în cadrul orelor școlare. Programul Superar este inclus în orar, nefiind ceva opțional, astfel copiii trebuie să se implice. Tot astfel, mulți copii care cred că nu au abilități muzicale sau cred că nu le va plăcea să cânte, sunt expuși programului și ajung să cânte cu plăcere. Programul este inclus în sistemul școlar începând cu clasa pregătitoare sau clasa întâi și continuând până la clasa a patra.

Alături de programul derulat în Sfântu Gheorghe, Superar are activități și în Săcele. Aici, programul se derulează la un centru de zi pentru copii cu risc, dar și copii din comunitatea orașului au acces și pot participa. A treia locație în care este prezent Superar, este în satul Zizin. Aici programul se desfășoară într-o locație din inima comunitătii de romi și a devenit o parte apreciată a comunitătii. Copii, începând cu vârsta de 3 ani, și până la adolescenți, fac parte din cadrul corului și au oportunitatea de a cânta la diferite instrumente. Prin muzică acești copii dezvoltă un sentiment de apreciere de sine și învață să fie disciplinați și respectuoși.

În cursul anului, copiii din cele 5 locații se reunesc pentru a cânta împreună. Copiii Superar au participat la evenimente naționale și internaționale, au avut spectacole în Sfântu Gheorghe, Brașov, Arad, Viena, Salzburg și Bosnia.

ECHIPA

Coordonatorul Superar România și directorul coral, Elana Andrews este din Australia. Cel de-al doilea lider coral, Daniel Ahmet este din Albania și acompaniatorul pentru pian este din Statele Unite ale Americii. Echipa, cu ajutorul muzicii atent selectate -nici în limba romană, nici în limba maghiară-a fost în măsură să dezvolte încrederea tuturor grupurilor implicate. Odată stabilită încrederea, au fost cooptați doi asistenți de repetiții de origine romă și un asistent administrativ de origine română fără a deraia relațiile dezvoltate.

Articole:

Free Joomla! template by L.THEME