Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională (ADDIP)

logo addip 2020
Adresa: Str. Bulevardul Griviței, nr.44, bl.21, sc. B, ap. 1, Brașov
Telefon:  0746567928
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.addip.ro
Pagina Facebook  și  Profilul Facebook.

Asociația ADDIP este o organizație nonguvernamentală care a luat ființă în anul 2007. În decursul celor 9 ani de zile au fost peste 150 de beneficiarii ai serviciilor sociale. Asociația Addip s-a focalizat pe a sprijini și a ajuta tinerii din centrele de plasament  în ceea ce presupune dezvoltarea lor personală şi pregătirea pentru ceea ce înseamnă viața post – instituționalizare. Acum activitățile ADDIP merg în două direcții:

 • activitatea principală orientată către tinerii din centrele de plasament aceasta incluzând programe de dezvoltare personală, integrare socială și integrare profesională
 • a doua direcție este formată din activități de dezvoltare personală și profesională (coaching individual, grupuri de dezvoltare personală, training-uri, team-building), destinată oricărei persoane interesate de acest domeniu, aceasta fiind și o modalitate prin care ne autofinanțăm.

Asociația ADDIP, se ghidează după un motto plin de semnificație și emoție, "Implicarea înseamnă șansă!" Probabil vă întrebați de ce? Echipa Addip este de părere că implicarea totală, bazată pe susținere, fermitate, și dezvoltarea unei relații de încredere și prietenie conduce la integrarea socio-profesională a tânărului și este o șansă în plus ca el să aibă succes.

În decursul celor șapte ani de activitate, am investit timp, energie, speranță și multă muncă pentru a ajuta tineri să prindă curaj și dorință de a se autodepăși. Iar prima generație de tineri cu care am început să lucrăm sunt acum adulți, mulți dintre ei absolvenți de studii superioare care au reușit cu succes să se integreze atât social cât și profesional. Vă puteți imagina un tânăr de la Casa de Copii, care în ciuda ignoranței, durerii, neputinței, a terminat facultatea ca șef de promoție iar acum lucrează într-o companie cu renume din Brașov? Noi ne-am imaginat din primul moment în care am ales să investim în dezvoltarea lor iar rezultatele sunt cu adevărat cele așteptate. Important este să dai o șansă, să ajuți tânărul să își realizeze potențialul și să îl exploateze la maxim.

Rezultatele obținute:

 • Tineri maturi, echilibrați care s-au integrat în societate și au devenit independenți.
 • Programe care identifică și adresează eficient nevoi specifice.
 • Impact local din ce în ce mai mare.
 • O echipă bine închegată, unită și profesionistă..
 • Surse diverse și constante de finanțare care să asigure continuitate.

Viziunea noastră:

Prin tabere, excursii, exersare deprinderi de viață independentă, ateliere creative, cursuri de formare profesională, consiliere și traininguri pentru dezvoltare personală, copii cu care lucrăm pot ajunge tineri responsabili și independenți.

Scopul nostru este să punem bazele unui viitor diferit pentru copii abandonați, Prin activitățiile noastre îi ajutăm să prindă încredere în ei, să se cunoască și să se accepte, să experimenteze viața reală, să conștientizeze faptul că își pot depăși condiția și își valorifice potențialul la maxim. Sustinem educatia copiilor si tinerilor aflati in centre de plasament prin proiecte de informare, ateliere creative, activitati sociale, proiecte pentru preventie, traininguri pentru dezvoltare personala, activitati nonformale, finalitatea fiind formarea abilitatilor pentru o viata independenta si responsabila.

In prezent lucram cu 40 de adolescenti ce provin din centre de plasament cu varste cuprinse intre 13-18 ani și 20 copii cu vârste cuprinse între 6-13 ani. Activitatea noastra se desfasoara zilnic in centrele de provenienta a beneficiarilor unde petrecem intre 2-3 ore cu acestia si unde ne desfasuram activitatea.

Proiecte derulate

 1. Formare Profesională în Domeniul Electric – proiect susținut de Schneider Electric.
 2. Descoperind adevăratele valori (promovarea valorilor și însușirea acestora).
 3. Cu și pentru tinerii din Centrele de Plasament (tabere și excursii pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și pentru dezvoltare personală).
 4. Adolescența, cum îi fac față? (Proiect de informare , educație pentru sănătate).
 5. Povestea din spatele chipului (campanie online de prezentare a modului în care beneficiarii percep realitatea pe care o trăiesc).
 6. Destinat pentru Succes (Sesiuni de training și coaching adresate publicului larg, aceasta este o formă de economie socială pentru a susține o parte din costurile activitățiilor noastre).
 7. Cei de IERI pentru cei de AZI – proiect de mentorat finanțat parțial de Brașov Heroes. (2016-2017) proiect finanțat de Brașov Heroes
 8. Zâmbet de Crăciun (2016) – tabără de dezvoltare personală la care au participat 25 de copii abandonați și 5 voluntari. – Proiect finanțat de grupul Mămici și Tătici Brașov
 9. Educație pentru reușită (2017) – proiect consiliere vocațională și integrare profesională

Parteneri:

 • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Brașov
 • Asociația Samariteanul Milos Ghimbav
 • Fundația Creștină Osana, Tohanul Nou
 • La Gerbe Franța
 • CAN Brașov

Echipa:                                                                                

 • Cioacă Eszter – Asistent Social
 • Ciurcan Eva – Asistent Social
 • Filote Constantin – Președinte
 • Tivgă Mădălina – Manager de proiect
 • 5 voluntari

Noutăți articole:

Direcționează 2% din impozitul pe venit către Asociația ADDIP! Descarcă formular aici.

Free Joomla! template by L.THEME