Fundaţia Agapedia

agapedia2015 stiriAdresa: Str. Bisericii Române, nr. 48, Brașov, 500080 județul Brașov
Telefon: 0368 409 115
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web:
www.agapedia.ro
Pagina Facebook - Fundația Agapedia
 

Prezentare:

Fundaţia AGAPEDIA România a fost înfiinţată în anul 1995 cu misiunea de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor şi familiilor aflate în dificultate, de a contribui la dezvoltarea sistemului de protecţie a copilului şi de a crea servicii sociale şi medicale eficiente. Fundaţia AGAPEDIA România are 21 ani de experienţă în dezvoltarea de servicii sociale, incluzând servicii de prevenire a separării copilului de familia sa, precum şi de protecţie specială a copilului lipsit temporar de ocrotirea părintească şi servicii de asistenţă socio-medicală pentru persoanele marginalizate social. 

Având încă de la început o vocaţie internaţională, Fundaţia Agapedia România face parte din reţeaua internaţională AGAPEDIA alături de: Fundaţia Agapedia Jurgen Klinsmann Germania, Fundaţia Agapedia Bulgaria şi Fundaţia Agapedia din Republica Moldova. La nivel naţional şi local, Agapedia este membră a Reţelei de Sprijin Comunitar din Braşov, membră a Federaţiei Organizaţiilor Non-Guvernamentale pentru Copil și a Federației ONG-urilor Sociale din Transilvania.  

Întreaga activitate a Fundaţiei Agapedia este bazată pe respectarea drepturilor fundamentale ale omului, pe colaborarea directă cu organizaţiile şi instituţiile implicate în domenii de asistenţă similare şi complementare şi pe implementarea standardelor europene de calitate pentru serviciile sociale.

În perioada februarie 2012 - octombrie 2015, Fundația Agapedia România a implementat 3 proiecte cofinanțate din Fondul Social European prin programul POSDRU 2007 - 2013 "Investeşte în Oameni!", proiecte care au vizat formarea profesională și facilitarea angajării pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul urban și rural al județului Brașov

  •  "RurActiv - proiect integrat de creştere a ratei de ocupare în comunele Tărlungeni, Apaţa şi Budila (Judeţul Braşov)", proiect derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Tărlungeni, Primăria Comunei Apaţa şi Primăria Comunei Budila -  citește mai mult aici.
  • "RurAbility - proiect integrat de creştere a ratei de ocupare a persoanelor ocupate în agricultura de subzistentă, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi şomerilor din mediul rural din Judeţul Braşov", proiect derulat în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (Rețeaua CAN Brașov) - citește mai mult aici.
  • "WorkAbility - inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov", proiect derulat în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (Rețeaua CAN Brașov) - citește mai mult aici.

Fundația Agapedia România este autorizată ca şi furnizor de formare profesională pentru o serie de programe, respectiv pentru: programul de perfecționare pentru asistenţi maternali profesioniști, programul de specializare pentru competențe antreprenoriale, dar și pentru diverse programe de calificare în meserii precum: lucrător în comerț, lucrător în alimentație și cameristă. Din anul 2014, organizația este acreditată de către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov ca și furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, oferind servicii de informare și consiliere și servicii de mediere a muncii pe piața internă.

Începând cu luna noiembrie 2016, în cadrul Fundației Agapedia România funcționează un nou serviciu social – "Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți si copii" care are scopul de a oferi sprijiin și asistență părinților și potențialilor părinți pentru a face față dificultăților psiho-sociale care afectează relațiile familiale.

Conducere:

  • Liliana Gușu - Director Executiv
  • Soos Tunde – Director Executiv Adjunct

Noutăți articole:

Directionează 2 la suta către Fundația Agapedia România! Descarcă formularul 230 aici.

Free Joomla! template by L.THEME