Acea carte electronică de pe raft pe care vrei să o înveți de mult? Acel portret a început să aștepte ultimele pensule sau acea sculptură din lemn care încă așteaptă retușurile finale? Treci inapoi la munca! În agitația vieții de zi cu zi, problemele mici sunt de obicei uitate și puse deoparte. Fă-ți timp pentru hobby-urile tale și prosperă în „mișcarea” ta, starea de concentrare deplină și imersiune. Comunitatea noastră este de acord: datorită hobby-urilor cum ar fi să citești, să faci singur, să gătești sau să asculți muzică, te ocupi de starea ta mentală. Ce vei pune în lista ta?
Pistol de masaj – www: arma universală împotriva durerilor musculare și a rigidității. Săpat pământul împreună cu brațele, semănat, udat, săpat și admirând expansiunea vegetației: mulți dintre clienții noștri și-au creat propria grădină de legume și se dedică grădinăritului ca o distracție. Fie ca este vorba de curte, terasa, amenajare sau gradinarit urban la balcon: zonele verzi, varietatea de culori si sursele de apa au un efect calmant.
Ai grijă de propria ta curte
În curtea din spate observăm și înțelegem ceea ce ne înconjoară în mod conștient. Mirosim, acordăm atenție și simțim cu mâinile. Să-l savurăm pe al doilea. Și, în special, cu legume auto-crescute, fructe suculente și ierburi aromate, mesele au un gust și mai bun. Ceea ce, după cum am vorbit deja, este pur și simplu un alt avantaj pentru bunăstarea noastră psihologică.
Ce te face să te simți bine? Un răspuns pe care l-am apreciat în mod deosebit: «Citiți articolele SportXX». În plus, îți face plăcere să studiezi articolele noastre? Mai jos puteți vedea mai multe date despre bunăstarea psihologică și veți studia suplimentar despre subiecte legate de mișcare, bunăstare și divertisment.
Ce vei pune pe lista ta? Urmărește-ne pe Facebook sau Instagram și scrie-ne acolo.
În zilele noastre vorbim despre sănătatea psihologică și cognitivă, dar poate insuficientă, având în vedere creșterea patologiilor legate de aceste două domenii: dacă componentele genetice sunt importante, existența nu sunt cu atât mai puțin esențiale și dacă examinarea celor anterioare, deși promițătoare, este mai are de făcut o abordare extinsă, în ceea ce privește aceasta din urmă avem acum o cantitate foarte mare de literatură.
Existența deja problematică s-a înrăutățit și mai mult odată cu Covid-19 și nu numai prin intermediul vitaminei: ca exemplu, citez doar o examinare a lui Hu et al. (1), unde se arată cum izolarea și carantina din această epocă au restrâns acțiunile corporale și sociale ale locuitorilor, ceea ce a contribuit la creșterea frecvenței problemelor psihice.
Anxietate și viață sedentară: ce conexiuni și terapii?
Depresia și anxietatea sunt cele mai tipice afecțiuni și au o impresie critică asupra calității vieții celor care suferă de ele și a celor din jurul lor… dar cererea crescută de furnizori în acest domeniu este menită să rămână fără răspuns, după cum a spus de OMS care, pe baza unei cercetări efectuate în o sută treizeci de țări, a descoperit că 93% din serviciile de sănătate psihologică au suferit încetiniri severe.
O citare și pentru sindromul Long Covid: dacă corelarea fiziologică în unele cazuri rămâne, din păcate, o perioadă îndelungată, unele studii foarte recente (2), (3) scot în evidență unele discrepanțe în raport cu cele psihologico-mentale, în condițiile în care cele primare. în plus, detectează probleme la câteva luni după infectare, în timp ce al doilea concluzionează că, în cea mai mare parte, acestea revin la normal (luând în considerare ponderea afecțiunilor care caracterizează deja populația…).
Anxietatea și un mod de viață sedentar se bucură de avantajele trenului standard. De-a lungul timpului, comunitatea științifică a investigat legătura dintre un mod de viață inactiv și sănătatea mintală și a evidențiat factorul fiziologic bun al sportului în atenuarea semnelor unui stil de viață sedentar și a nervozității.
Ce spun recenziile? Citiți articolul pentru a căuta mai multe.
Anxietatea și viața sedentară: o evaluare științifică
Comportamentul sedentar este o boală comună din ultimele ocazii. Într-o evaluare științifică curentă tipărită de evaluarea BMC Public Health, un stil de viață inactiv ar putea fi, de asemenea, un indicator de risc pentru dezvoltarea afecțiunilor persistente, împreună cu problemele cardiace și diabetul. Interesant, cu toate acestea, o absență a mișcării are în plus penalități în sfera bunăstării mintale.
- La copii și adolescenți, problemele care derivă dintr-un stil de viață sedentar (obezitate, oboseală în depunerea eforturilor corporale) pot avea ca rezultat tulburări psihosociale destinate să se consolideze odată cu vârsta, precum nervozitatea, disperarea, stima de sine scăzută și bunăstarea psihologică precară în general. Trebuie subliniat că literatura științifică nu detectează cu o certitudine absolută afilierea constructivă dintre comportamentul sedentar și câteva boli psihologice, însă investighează relația acestuia cu semnele de anxietate (frică constantă, tahicardie, mizerie respiratorie, tremor, atacuri de panică).
- În ultimii ani, comportamentul sedentar a fost favorizat de obiceiurile de muncă și de petrecere a timpului liber: tot mai mulți oameni își petrec timpul în fața computerului, a telefonului sau a ecranelor cu pastile, ceea ce ar putea îmbunătăți sensibilitatea la stările anxioase. Această modificare ar putea fi asociată cu o modificare a igienei somnului, compromisă de expunerea excesivă la lumina albastră.
Cum are un stil de viață sedentar un efect asupra sănătății mintale? Legătura dintre obiceiurile sedentare și nervozitate ar putea fi întărită de prezența anumitor modificări metabolice. Anxietatea și melancolia sunt, de fapt, manifestări psihologice foarte frecvente la pacienții cu diabet. Prezența simptomelor anxioase și depresive ar putea fi pe baza unei reduceri la exercițiile fizice de rutină și a unei încetiniri psihomotorii care pot favoriza un stil de viață sedentar, cu o creștere în consecință a zahărului din sânge. Mai puține exerciții fizice, datorită acestui fapt, ar duce la semne mai mari.