Între tot stresul zilnic al muncii, gospodăriei și obligațiilor

0

Sănătate mintală: Acesta este modul în care cartierul nostru le întărește sănătatea mintală. Să dormi suficient, să faci sport, să te întâlnești cu prietenii sau să lenevim – BLOG – i-am întrebat pe membrii comunității SportXX ce fac pentru a-și consolida bunăstarea psihologică. Iată cele mai bune 9 soluții. „Sportul, yoga și un regim alimentar echilibrat sunt puterea mea de a face față în viața de zi cu zi”, spune cineva. „În loc de ciocolată, există întotdeauna un loc pentru o ușoară bunăstare pentru fizic și suflet.”

Înregistrarea „ce mă face fericit”

Încetiniți, relaxați-vă, respirați adânc: pentru a vă menține gândurile și sufletul sănătos, este esențial să vă faceți întotdeauna în mod conștient timp pentru sine. Între tot stresul zilnic al muncii, gospodăriei și obligațiilor, opriți-vă, respirați adânc și concentrați-vă. Gândiți-vă la dreptul aici și acum. Uneori este mai simplu de menționat decât de făcut. Și de aceea, în primul rând pe baza răspunsurilor preferate, am creat un șablon pentru lista dvs. personală cu problemele care vă fac să vă simțiți bine sau, pur și simplu, acțiunile care vă fac vesel. Incepe!

Ce te face instantaneu să te simți bine? Vă arătăm probabil cele mai utilizate soluții din comunitatea noastră. Luați un pix și hârtie – sau smartphone-ul dvs. – și notați sugestiile. Gândește-te ce recomandare din fiecare clasă te-ar putea face vesel. Data viitoare când terminați într-un loc bun, luați această înregistrare și alegeți ceea ce aveți nevoie.

Sport și mișcare

Cea mai populară replică a comunității: sport și mișcare. Fie că este vorba de yoga sau pilates, gimnastică sau înot, sportul ajută la modificarea minții și la reîncărcare de energie. În timpul sportului, se produc serotonina și dopamina, așa-numiții hormoni ai fericirii. Acest impact poate fi amplificat suplimentar prin reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului. Mai puțin cunoscuți, dar totuși responsabili pentru sentimentul de fericire, sunt endocannabinoizii care pot produce un fel de impact „înalt”. Ce te face fericit? Porniți muzica și dansați? Plimbare, ciclism, Trekking? Aici poți vedea tot ce îți dorești pentru (aproape) orice fel de sport. Nu contează când ai încercat deja sau dacă este o zonă neexplorată: alege sportul (sau sportul) pe care îl preferi și completează-ți palmaresul.

A fi implicat cu natura

Sport și mișcareCufundați-vă în natură și respirați aer pur, ferit de zgomot, locuri aglomerate și smartphone-uri. Grupul nostru este de acord la acest nivel: în natură veți găsi o modalitate de a vă schimba și de a vă rearanja gândurile în cel mai bun mod absolut. Fie că este vorba de plajă sau de distracție cu atmosfera de mister produsă de ceață și vremea mohorâtă. Fiecare plantă, fiecare floare, fiecare picătură de apă și fiecare factor al naturii contribuie la acest sentiment. Și nu este doar un sentiment subiectiv! Studiile o arată: natura te face vesel. Acest rezultat final a fost atins, printre altele, de Universitatea din Exeter și, de asemenea, de Universitatea Islamică Azad.

Utilizatorii au menționat și cada de pădure, așa-numita Shinrin Yoku. Nu constă în a face efectiv un duș în iazul pădurii, ci în a te scufunda în lumea naturală a pădurii pentru a găsi o modalitate de a o percepe în mod conștient. Ceea ce a apărut abia în ultimii ani sau a fost realizat doar inconștient în Japonia a fost de multă vreme o terapie recunoscută pentru încetinirea și refacerea rezervelor de putere.

Mâncare bună

Regim alimentar sănătos și echilibrat și multă apă: pentru grupul nostru, aceasta este o parte a unui mod de viață echilibrat. Mâncarea are un efect substanțial asupra psihicului nostru. „Ești ceea ce mănânci”: această afirmație a gânditorului Ludwig Feuerbach încorporează un sâmbure de fapt. Conform celor mai recente cercetări, dieta are un impact nu numai asupra stării fizice, ci și asupra stării de sănătate a psihicului.

  • Cu toate acestea, este încă dificil să atribuim în mod clar anumite beneficii unor alimente sigure.
  • În principiu, totuși, se poate spune că, dacă pe de o parte deficitul de vitamina B12 poate duce la oboseală, tulburări de memorie și melancolie, pe de altă parte o dietă mediteraneană bazată în principal pe multe fructe și legume verzi, leguminoase, complet cerealele, peștele de consum mediu și oarecum carnea și lactatele oferă o anumită siguranță împotriva problemelor de anxietate și disperare.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here