Bunăstarea mintală, decalogul să nu treacă cu vederea sănătatea mintală

0

Printre numeroasele rezoluții bune care urmează să fie puse în pregătire pentru noile 12 luni, portalul Unobravo, care oferă un serviciu de consiliere psihologică pentru toate vârstele, prezintă câteva sfaturi utile Pe bună dreptate suntem foarte atenți la bunăstarea corpului nostru, mai ales în ocazii precum cele în care trăim.

Încercăm să urmăm un plan alimentar sănătos și durabil, să ne bucurăm de acțiuni de petrecere a timpului liber, să exersăm gândurile și așa mai departe… WWW Dar câte indivizii dedică un punct din palmaresul lor de rezoluții sănătății mintale la începutul anului? Cu siguranță puțini… Unobravo, un serviciu de psihologie bazat pe web, cu un personal de peste 1200 de psihologi în Italia, a elaborat un manual de rezoluții pentru a avea grijă de mintea ta pentru a te simți cu adevărat bine cu tine și cu cei din jurul tău zilnic.

Decalogul bunăstării psihologice

Iată punctele evidențiate de grupul de directori Unobravo:

1. Interpretați sentimentele – Fie că este vorba de bucurie, furie sau frustrare, fiecare emoție provine dintr-un gând sau un comportament: este important să înțelegeți ce simți, mai ales în prezența unui lucru care provoacă durere emoțională.

2. Combate stresul și ia pauze – Există semne de avertizare sigure la care ar trebui să fii atent, corespunzătoare complicațiilor sau durerilor de stomac, insomnie, nerăbdare sau temperament scurt.

Trei. Investește mai mult timp în indivizi care își dedică timpul celorlalți și le percep absolut nevoile.

patru. Învață să spui nu.

Decalogul bunăstării psihologice5. Dormiți suficient – O jumătate importantă din sănătatea noastră mintală depinde de somn.

6. Nu te învinovăți dacă un lucru merge greșit – Înțelegerea a ceea ce nu a funcționat este primul pas pentru a ajunge mai sus cât mai curând posibil și a avea capacitatea de a o lua de la capăt în pace.

7. Nu te mai judeca pe tine – Fiecare zi este complet diferită și ne adaptăm la situațiile care apar, nereușind întotdeauna să avem același rezultat: este important să ne recunoaștem fragili și imperfecți.

8. Cultivați-vă auto-compasiunea – Încurajarea este o modalitate eficientă de a îmbunătăți bunăstarea psihologică: ar trebui să avem aceeași grijă de noi înșine ca și pentru o persoană iubită care are o perioadă supărătoare.

9. Ai grijă de relațiile sociale – Omul este o ființă socială care se realizează în plus prin intermediul relațiilor cu ceilalți: este foarte important să le cultivi.

10. Începeți un curs de psihoterapie – La fel ca și în cazul problemelor de bunăstare corporală, este important să luați în considerare bunăstarea psihologică, bazându-vă pe un expert care direcționează pe toată lumea, probabil cea mai potrivită metodă pentru fiecare nevoie: de la remediu de vorbire la remediu comportamental și multe altele.

Conștientizarea sănătății mintale

Citiți în continuare bunele rezoluții ale celor 12 luni pentru bunăstarea fetelor Conștientizarea sănătății mintale
„În ultimii ani, datorită pandemiei și curiozității mai mari din partea publicului comun, din fortuit conștientizarea temei sănătății mintale a crescut, esențială pentru un stil de viață echilibrat și vesel – feedback Danila De Stefano, CEO fondator al Unobravo și psiholog -.

Bunăstarea mintală s-a transformat într-o prioritate pentru mulți oameni, dar, din păcate, investițiile internaționale în acest domeniu se ridică la doar 2% din totalul resurselor dedicate sectorului de sănătate.

În schimb, specializarea în bunăstarea mintală ar profita și economiei mondiale: în conformitate cu un raport OMS din 2019, un trilion de dolari se pierd anual din cauza cauzelor atribuibile problemelor depresive și de nervozitate și mai mult de 264 de milioane de oameni sunt obligați să se confrunte în fiecare zi. cu simptomele ei. Nu numai asta: informațiile arată că sinuciderea este, din păcate, a doua cauză de deces în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here