ONG-uri
Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice "Sf. Haralambie"
Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice "Sf. Haralambie" |
Adresa: Str. Paraului nr. 4, bl. E9, sc. C, ap. 3 Telefon: 0268428136; 0368/429949, 0753977155 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
Prezentare:
Misiunea asociatiei este realizarea egalităţii de şanse şi a unei vieţi demne prin reintegrarea socio-profesionala a persoanele cu dizabilităţi fizice.
Asociaţia pentru persoane du dizabilităţi fizice „Sf. Haralambie" este o asociaţie fondată şi condusă de persoane cu dizabilităţi fizice care luptă pentru o viaţă mai bună pentru persoanele cu dizabilităţi fizice. Activităţile actuale ale asociaţiei sunt orientate spre îmbunătăţirea imaginii persoanei cu dizabilităţi, implicarea a cât mai multe persoane cu dizabilităţi în activităţi sportiv-recreative care au drept scop scoaterea persoanei cu dizabilităţi din limitele impuse de mediu şi de societate sau auto-impuse şi deschidere de noi oportunităţi care să ajute aceste persoane să găsească şi să acţioneze singure să înlature o parte cât mai mare din dependenţe.
Servicii sociale: consiliere psihologică, socio-educativă, socio-profesională, medicală, religioasă şi juridică.
- Programe socio-educative: curs de iniţiere în utilizarea computerului şi de învăţare a unei limbi străine, curs de croitorie, activităţi de creaţie artistică (pictură, sculptură, etc), expoziţii cu creaţiile membrilor noştri, revista Asociaţiei.
- Programe de recuperare-reabilitare: fizioterapie şi gimnastică de întreţinere, masaj,kinetoterapie şi altele.
- Sprijin în dobândirea de echipamente medicale şi dispozitive de viaţă independentă.
- Programe recreaţionale: activităţi de club, excursii, vizionări de filme, audiţii muzicale, activităţi sportive, tabere, pelerinaje.
- Activităţi de mediatizare a problematicii persoanei cu dizabilităţi fizice (recuperare,accesibilităţi, viaţă independentă, integrare socio-profesională, etc) şi de sensibilizare a autorităţilor publice şi a opiniei publice: forumuri, simpozioane, mese rotunde, forme de protest.
- Sprijin umanitar: mijloace de asistenţă şi personal specializat pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi fizice în situaţii de criză; sprijin pentru finanţarea de tratamente medicale, susţinerea acţiunii de perfecţionare a studiilor persoanelor cu dizabilităţi fizice, în limita resurselor de care dispune Asociaţia.
Beneficiari: Tineri cu diferite dizabilităţi fizice confruntaţi cu izolarea informaţională, fizică şi emoţională, generată de imposibilitatea deplasării şi integrării în societate, cauzată de barierele de mediu şi de stereotipurile si prejudecăţile societăţii civile.
Conducere:
Leizeriuc Ciprian, preşedinte
Chiaburu Ionica, vicepreşedinte
Punga Petru, vicepreşedinte